Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvješće UN-a

Ovo su najsretnije zemlje na svijetu, evo gdje je Hrvatska

Najsretnije građane ima Finska
Foto: Thinkstock/ilustracija
14.03.2018.
u 13:29

UN-ovo godišnje izvješće o sreći u svijetu poredalo je 156 zemalja prema pokazateljima među kojima su BDP, društvena potpora, očekivano trajanje života u punom zdravlju, društvene slobode, velikodušnost i odsustvo korupcije

Finska je najsretnija zemlja na svijetu prema godišnjem istraživanju objavljenom u srijedu, po kojemu je Burundi na dnu popisa.

UN-ovo godišnje izvješće o sreći u svijetu poredalo je 156 zemalja prema pokazateljima među kojima su BDP, društvena potpora, očekivano trajanje života u punom zdravlju, društvene slobode, velikodušnost i odsustvo korupcije. Finska je skočila pet mjesta u odnosu na proteklu godinu i svrgnula Norvešku s čela popisa na kojemu Finsku i Norvešku slijede Danska, Island, Švicarska, Nizozemska, Kanada, Novi Zeland, Švedska i Australija. SAD je pao s 14. na 18. mjesto iako je zemlja postala bogatija.

Hrvatska je na 82. mjestu, a prije nje su primjerice Italija na 47., Slovenija na 51., Kosovo na 66., Mađarska na 69., Srbija na 78. i  Crna Gora na 81. mjestu, dok je iza nje BiH na 93. mjestu. Izvješće se objavljuje od 2012.

Komentara 5

Avatar sf49
sf49
13:50 14.03.2018.

Pa kako iz a Srbije?

GI
Gips
15:26 14.03.2018.

Pa kad srbi i slovenci nemaju hdz

Avatar anti_komunist
anti_komunist
15:25 14.03.2018.

stalno trabunjate o skandinavskim zemljama kao najsretnijima a cinjenica je da te zemlje imaju najvecu stopu samoubojstava i poprilican broj narkomana i alkoholicara.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije