Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Hrvatska bogatija za još tri restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom

Restoranima Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) po jedna MICHELINOVA zvjezdica, a restorani Boškinac (Novalja), LD Terrace (Korčula), Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) zadržali zvjezdice.
07. rujna 2021. u 16:08 7 komentara 9331 prikaza
Foto: Instagram/@nebo.restaurant.lounge

Hrvatska je od danas bogatija za tri restorana s prestižnom MICHELINOVOM zvjezdicom. Naime, restoranima Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) dodijeljena je jedna MICHELINOVA zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja) i LD Terrace (Korčula), zadržali svoje zvjezdice. 

„Za cjelokupnu hrvatsku gastronomsku scenu dodjela prestižnih MICHELINOVIH oznaka u okolnostima globalne pandemije korona virusa predstavlja izniman uspjeh. Navedeno je vrlo značajno i za hrvatski turizam jer naša zemlja sada ima ukupno 10 restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom, odnosno ukupno imamo 79 restorana s nekom od oznaka ovog prestižnog gastronomskog vodiča. Potvrda je to kvalitete hrvatske gastronomije, odnosno naše ukupne turističke ponude u ovom segmentu koji predstavlja jedan od glavnih motiva dolazaka za brojne ljubitelje putovanja diljem svijeta. Prisutnost naše zemlje u MICHELINOVIM vodičima za nas predstavlja dodatnu promociju i vidljivost, ali i motivaciju u našim nastojanjima da Hrvatska bude istaknuta i međunarodno prepoznatljiva eno-gastronomska destinacija“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, uputivši iskrene čestitke svim nagrađenim i izdvojenim restoranima.

„Hrvatska je posebno zanimljiva destinacija koja putnicima i gurmanima omogućuje uživanje u autentičnim i raznolikim gastronomskim doživljajima. Zemlja lokalnim chefovima nudi domaće proizvode iznimne kvalitete, što ih tjera da iz dana u dan nadmašuju sami sebe”, izjavio je Gwendal Poullennec, međunarodni direktor vodiča MICHELIN. „Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je teško za vašu zemlju, ne samo zbog zdravstvene krize, već i zbog potresa. Unatoč svim izazovima, hrvatska kulinarska scena raste, osobito na obali i u glavnom gradu. Naši su inspektori uspjeli otkriti profesionalce koji su strastveni i predani svojoj zemlji“, nadodao je Poullennec.

Uz navedeno, na listu Bib Gourmand uvršteno je još sedam restorana, odnosno restorani Konoba Mate (Korčula), Dunav (Ilok), Konoba Fetivi (Split), Izakaya by Time (Zagreb), Vuglec Breg (Krapina), Konoba Malo Selo (Buje) i Alla Beccaccia (Valbandon). Tako se Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno 13  restorana s ovom MICHELINOVOM oznakom koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

Dodajmo kako novo izdanje MICHELIN vodiča za Hrvatsku za 2021. godinu uključuje novu oznaku MICHELIN Green Star, koja je dodijeljena restoranu Zinfandel’s (Zagreb). Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje restoranima koji su posebno posvećeni gastronomiji koja je održiva i ekološki prihvatljiva. 

Nove oznake rezultat su tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih inspektora MICHELINA, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane na čijim je stranicama objavljen popis za Hrvatsku. 

Zagrebačke mažoretkinje - najbolje zagrebačke ambasadorice

1 / 3
Zagrebačke mažoretkinje

Ako primijetite zelenu boju na krumpiru, nemojte ga jesti!

NOVO RUHO Zagreb bi ponovno mogao biti hit, a glavne uloge prigrabili su klinci! Đani Stipaničev i Renata Sabljak OVOG VIKENDA Koncerti, izložbe, filmovi i još mnogo toga na ovogodišnjim Danima Remetinca WhatsApp - aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa PRIVATNOST NA PRVOM MJESTU WhatsApp priprema novost za svoje korisnike: Mnoge će oduševiti što dolazi
Otkriva astrologinja
Nikada nisu zadovoljni: Ovi horoskopski znakovi prigovaraju i za najmanje sitnice
SPAR i INTERSPAR
Kupujmo domaće
Kako uopće prepoznati je li domaće zbilja domaće, te zašto uopće kupovati domaće proizvode? Donosimo odgovore na pitanja
  • mario.cotic.3:

    Cestitke restoranu "Nebo"....ostali neka se nauce koristiti hrvatska imena....Koji je to kompleks????...cemu strana imena restorana????....Sto mislite, kako ste cool ako nabacite neko talijansko ili englesko ime?...Jadni ste i vi i vasi kompleksi...nema sanse kako bi usao u bilo kakav restoran, ... prikaži još! kafic ili koristio uslugu biznisa koji nabacuje tako neka bezvezna imena na stranim jezicima koja dobar dio eventualnih musterija i ne zna i ne razumije....

  • cavecanem:

    Ja danas bio na ćevapima

  • jorgen:

    Michelinova zvjezdica se dobiva za dizajn hrane i interijera, svakako ne za istinsku kvalitetu hrane a nipošto za količinu (ako se sjećate u restorane se išlo najesti a ne naslikavati za Instagram).