Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skrivao je tajnu

Dopustio je bratu da ga zove ‘tata’ godinama: ‘Nisam mu htio reći ružnu istinu’

Shutterstock
02.01.2024.
u 15:30

Preuzeoo je brigu o svom bratu sa samo 23 godine

Muškarac je brata je odgajao kao svog jer je dječačić imao samo četiri mjeseca kada su ih njihovi roditelji ostavili. No, muškarac koji je dopustio da ga njegov 12-godišnji brat cijeli život zove 'tata' na kraju je ostao pred dilemom treba li mu reći istinu, piše Mirror

Naime, muškarac je rođen kada su njegovi roditelji imali 19 godina, a njegov mlađi brat rođen je godinama kasnije kada su imali 42. Srceparajuće, kada je dječak imao samo četiri mjeseca, roditelji su se razveli , i nitko od nije nije htio imati ništa s djetetom pa je muškarac bio prisiljen preuzeti brigu o svom mlađem bratu.

VEZANI ČLANCI:

Unatoč tome što je muškarac, koji je tada imao 23 godine, davao sve od sebe da uvjeri svoje roditelje da bi jedan od njih trebao preuzeti odgovornost za svog brata, na kraju je postao zakonski skrbnik svog brata, a on se preselio kod muškaraca i njegove sadašnje supruge. 12 godina sve je išlo glatko i dječak je svog brata nazivao 'tata', a suprugu 'mama' cijelo djetinjstvo, nesvjestan prave situacije. Muškarac i njegova žena također imaju dvoje vlastite djece, za koje je dječak vjerovao da su mu brat i sestra.

"Neki moji ujaci i tete povremeno dolaze u posjet i stvarno su zgroženi činjenicom da me zove 'tata' i iznenađeni su što mu nisam rekao istinu. Oni mi neprestano šalju poruke, razgovaraju sa mnom nasamo i ne mogu razgovarati s njima a da se ne pokrene ta tema. Nagovaraju me da mu to već kažem, ali sam odbio. Razgovarao sam o tome sa suprugom i ona smatra da bi bilo pogrešno reći mu istinu jer se nitko od mojih roditelja nije želio brinuti o njemu, a ja sam jedina osoba na svijetu koja mu je dala 'figuru oca' kakvu svi zaslužuju", napisao je na Redditu.

Dok je on bio rastrgan između toga da mu kaže istinu i da prešuti sve jer ga ne želi povrijediti, drugi na Redditu su ga hvalili što je uskočio kad se nitko drugi u obitelji nije morao brinuti o njegovom bratu, a također su ga poticali da što prije razgovara s njim o tome. Kasnije je muškarac napisao i da je posjetio terapeuta za savjet o tome kako mu to najbolje reći, prije nego sjedne sa svima i razgovara.

VEZANI ČLANCI: 

Muškarac se slomio dok je dječaku objašnjavao tko je on i tko su zapravo njegovi roditelji, a njegov brat se naljutio što mu to nije ranije rekao i izletio je van. “Mislio sam da sam jako zabrljao sve dok jednog dana dok su moja žena i dvoje djece bili vani u kupovini, a mi smo bili sami, on mi je prišao i rekao: 'Znam da mi nisi pravi otac' , ali želim ti dati do znanja da si najbolji tata na cijelom svijetu. Oprosti za prije'. Zagrlio sam ga i postali smo emotivni. Bila bi velika laž reći da je situacija u mojoj kući sada normalna (daleko je od toga), ali stvari se polako - baš polako - počinju razvedravati. Više se nema što skrivati i osjećamo se kao da smo ponovno rođeni", dodao je u ažuriranoj objavi.

Korisnici Reddita bili su oduševljeni sretnim raspletom situacije. "Plačem, čovječe, ovo je tako lijepo", napisao je jedan korisnik. "O, čovječe, osjetio sam kako mi suze naviru na oči! Hvala što ste to podijelili s nama!", komentirala je druga osoba. 

Žena živi s mužem i s dečkom: "Hejteri kažu da sam sebična, a ja samo mislim da sam sretnica!"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije