Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čišćenje obuće

Bijele tenisice zahtjevne su za održavanje i lako se prljaju, ali uz jednostavan trik možete im vratiti stari sjaj

Shutterstock
07.04.2020.
u 11:53

Trebaju vam samo stvari koje već zasigurno imate doma

Koliko god bile lijepe i lake za kombinirati uz odjeću, bijele tenisice su i jako zahtjevne za održavanje. Samo nekoliko izlazaka iz kuće i poprime sivu boju. Najlakše ih je, naravno, ubaciti u perilicu rublja i sat vremena ne misliti na njih, a izađu kao nove. Ipak, razmislite o tome i isprobajte ručno čišćenje jer neki brendovi preporučuju izbjegavanje perilice. Good housekeeping otkriva kako vratiti stari sjaj tenisicama.

Uzmite nježnu, mekanu četku kako biste uklonili blato ili neke veće komade prljavštine. Pomiješajte nekoliko kapi sredstva za suđe u šalicu tople vode. Umočite krpu ili mekanu četku u nježno pređite preko obje tenisice. Džon, gumeni dio tenisice, možete očistiti gumicama koje se mogu kupiti u trgovinama s obućom. Kada ste i taj dio očistili, ponovno uzmite namočenu krpu samo s vodom i prebrišite tenisice. Napunite ih papirnatim ručnicima kako bi upili vlagu i kako ne bi izgubile oblik. Ostavite ih da se osuše na sobnoj temperaturi.

Još neke trikove za čišćenje tenisica pogledajte u videu:

Kako očistiti vezice?
Maknite ih s obuće i natopite u toploj vodi u koju ste prethodno dodali sapun. Isperite ih u vodi, iscjedite i ostavite da se posuše ispravljene.

Komentara 3

SI
Sinuhit
04:43 09.04.2020.

Genijalna glupost. Čekamo još jednu sličnu vijest Večernjeg, primjerice ruke se peru vodom i sapunom, mnogo lakše ako je voda topla. A topla voda se dobije zagrijavanjem hladne. Usput, nijd ispravno "džon", nego "đon"... Nepismenjaci!

Avatar Jopa
Jopa
12:19 07.04.2020.

Tri puta sam pročitao članak i ne mogu se načuditi, znači trik je da se najprije skine blato sa tenisica a onda uzme krpica i pobriše ?!?! O Bože članka...

DU
Deleted user
09:24 03.05.2020.

ja preferiram pranje u perilici jer se manje zajebavam sa detaljima. tenisice nosim da ja budem šef a ne da tenisice budu šef meni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije