Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li vaš najomraženiji među njima?

Anketa otkrila: Ovo je top 10 zadataka u kupaonici koje ljudi mrze obavljati!

Shutterstock
22.06.2023.
u 17:15

Anketa je provedena na ispitanicima u Velikoj Britaniji, koji su otkrili da najviše mrze stvari poput čišćenja WC školjke (29%) i uklanjanja grudica dlaka (25%)

Čišćenje kupaonice zasigurno nikome nije omiljeni kućanski posao, no to je nešto što se mora obaviti. Međutim, budući da je to jedino od mjesta u kući koje zaista može biti zahtjevno i grozno za čistiti, nedavno je provedena anketa koja je utvrdila top deset najgorih zadataka u kupaonici, piše Mirror.

Anketa je provedena na ispitanicima u Velikoj Britaniji, koji su otkrili da najviše mrze stvari poput čišćenja WC školjke (29%) i uklanjanja grudica dlaka (25%). Ostali razlozi za mržnju prema kupaonskim kućanskim poslovima uključuju to što su dosadni, oduzimaju puno vremena – i "natjeraju ljude da se oznoje".

VEZANI ČLANCI: 

A više od desetine (12%) od 2000 ispitanih odraslih kaže da im se ne sviđa miris proizvoda za čišćenje. Kao rezultat toga, kupaonica se "dubinski čisti" manje od jednom tjedno - pri čemu gotovo polovica (46%) kaže da bi radije taj posao prepustila nekom drugom u kući. Samo jedna od deset odraslih osoba tvrdi da zapravo uživa u procesu čišćenja kupaonice – iako 38% voli znati da je prostorija čista od mikroba nakon što završe s čišćenjem, dok trećina (34%) uživa u ugodnom osjećaju nakon toga.

Međutim, 48% priznaje da će kupaonici posvetiti svoju punu pozornost samo kada očekuju goste – a 14% priznaje da se ponekad niti ne trude koristiti sredstva za čišćenje. Mnogi će često samo površinski očistiti svoju kupaonicu, svaki put oko 10 minuta – i koristeći vodu za brzo ispiranje ili malo WC papira za brisanje, umjesto spužve. Međutim, glavni razlozi zbog kojih bi se Britanci osjećali prisiljenima stvarno očistiti svoju kupaonicu uključuju uočavanje prljavog ogledala (28%), začepljene odvode (32%) – ili nakupljanje dlaka na oko umivaonika (50%).

Glasnogovornik tvrtki Flash i Viakal, koje su naručili istraživanje, rekao je: “Čišćenje kupaonice često može biti težak zadatak, pa ga obično odgađamo, misleći da vjerojatno i nije tako prljava.. No, važno je znati da samo zato što nešto izgleda čisto, posebno u kupaonici, sigurno ne znači da nema prljavštine ili drugih neugodnosti. Ovo područje u kući je potrebno redovito čistiti."

Istraživanje, provedeno putem OnePoll.com, također je pokazalo da je kamenac najgora noćna mora ljudima, budući da se gotovo četvrtina (23%) zasiti suočavanja s kredastim naslagama koje ostaju oko tuša. Iako mnoge odrasle osobe zapravo ne provode puno vremena čisteći svoj tuš, više od trećine (36%) reklo je da je to zato što jednostavno nemaju vremena. Međutim, mnogi također pogrešno shvaćaju kamenac – više od četiri od deset (41%) navodno se ne brine zbog tog problema, koji se često nalazi u područjima s tvrdom vodom. To je unatoč tome što je nešto više od jednog u deset ispitanika (11%) morao zamijeniti slavine za sudoper zbog kamenca, dok je 15% zamijenilo glavu tuša. I dok dvije trećine (65%) točno pretpostavlja da je to uzrokovano tvrdom vodom, 11% misli da je to simptom začepljenih dlačica u odvodu – dok jedan od deset čak vjeruje da je to zbog korištenja previše šampona koji zatim odlazi u odvod. 

Daske za rezanje, daljinski upravljač...Ove stvari u kućanstvu prljavije su od - toaleta!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije