Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak Miltona Glasera

Umro legendarni dizajner, tata čuvenog logotipa 'I love NY'

28.06.2020.
u 10:34

Dizajnirao je brojne logotipe, među ostalima logo za DC Comics, poster Boba Dylana na kojemu je pjevač prikazan u profilu kao crna silueta sa šarenom kosom te vizualni identitet serije 'Mad Men'

U petak je u 91. godini preminuo Milton Glaser, američki dizajner najpoznatiji po logotipu 'I love NY', koji čine crna slova i crveno srce na bijeloj pozadini, objavio je New York Times.

Glaser, rođeni Njujorčanin, umro je u svojem domu na Manhattanu od posljedica moždanog udara. Njegova supruga Shirley Timesu je kazala da je patio i od zatajenja bubrega.

Povučeni je dizajner bio suosnivač cijenjenoga časopisa New York Magazine, a dizajnirao je brojne logotipe, među ostalima logo za DC Comics, poster Boba Dylana na kojemu je pjevač prikazan u profilu kao crna silueta sa šarenom kosom te vizualni identitet serije 'Mad Men'.  

Rođen u Bronxu 1929. godine, Glaser je postao jedan od najpoznatijih i najslavnijih svjetskih dizajnera. Svoj najpoznatiji logo - 'I love NY" osmislio je još 1970. godine.

Godine 2009. dobio je Nacionalnu medalju za umjetnost, najprestižniju nagradu kojom američki Kongres odaje počast umjetnicima i pokroviteljima umjetnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije