Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sedma umjetnost

Trodnevnii filmski program u Vukovaru

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
17.02.2014.
u 11:32

Kroz brojne radionice, vođene iskusnim profesionalcima, masterclass predavanja i praktičan rad skupina odabranih mladih filmskih autora iz Srbije i Hrvatske ima šansu dokazati svoj talent i obogatiti svoja znanja i sposobnosti

Prikazivanjem srbijanskog igranog filma Krugovi, koji je do sada dobio više od 30 različitih festivalskih nagrada, sutra započinje trodnevni filmski program u Vukovaru.

Prema riječima Tonia Šarića, predsjednika Udruge ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca, program se organizira u okviru projekta Film it LouD, a koji provode Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci i Cinema City iz Novog Sada. – Projekt traje 12 mjeseci i posvećen je muzici i filmu u njihovom najljepšem spoju. Kroz brojne radionice, vođene iskusnim profesionalcima, masterclass predavanja i praktičan rad skupina odabranih mladih filmskih autora iz Srbije i Hrvatske ima šansu dokazati svoj talent i obogatiti svoja znanja i sposobnosti, rekao je Šarić. Dodaje i posjetitelji imaju prilike uživati u filmu, filmskim selekcijama te bolje upoznati srbijansku i hrvatsku filmsku i glazbenu scenu.

Projekt Film it LouD osmišljen je tako da otvori nove mogućnosti mladima iz svijeta filma i muzike, da poveže dvije vrlo zanimljive filmske i muzičke scene stvarajući nove koprodukcijske suradnje i kreativna prijateljstva između Hrvatske i Srbije. Govoreći o projektu rekao je i da je nedavno pet hrvatskih filmova bilo prikazivano u Novom Sadu, a da će sada u Vukovaru i Vinkovcima biti prikazano i pet srbijanskih filmova. Ti filmovi su već  prikazani u Osijeku. Uz film Krugove ljubitelji filma u Vukovaru imat će priliku pogledati i igrani film Smrt čovjeka na Balkanu. Isto tako biti će prikazana i tri dokumentarna filma srbijanskih autora i to Silikonsko proljeće, Anplagd i Dragan Ende – West Berlin. Pri od filmova Krugovi biti će prikazan u utorak u dvorani Ružičkine kuže sa početkom u 21 sat. Ovom prilikom najavljen je dolazak i jednoga od glavnih glumaca filma Leona Lučeva.

>> Raspisan natječaj za sudjelovanje na Vukovar film festivalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije