Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolaž Krleže

Šerbedžija i Splitsko ljeto vraćaju hit-predstavu "Pijana noć 1918."

'pijananoc_nnn_kul_100810'
'unknown'
10.08.2010.
u 15:10

Zlatko Kauzlarić Atač svoju scenografiju samo za ovu priliku prilagođava Galeriji Meštrović.

Dramski program Splitskog ljeta u suradnji s brijunskim Kazalištem Ulysses večeras u Galeriji Meštrović dovodi hit-predstavu iz 2007. godine - Pijanu noć 1918. Ive Štivičića nastalu na temelju Krležine novele, odnosno memoarskog zapisa o društveno-političkim previranjima u studenom na kraju Prvoga svjetskog rata, doba raspada Austrougarske monarhije i južnoslavenskog ujedinjenja.

U predstavi se isprepliću i druga Krležina djela, a režirala ju je Lenka Udovički. Zlatko Kauzlarić Atač svoju scenografiju prilagođava Galeriji Meštrović. Dinamična i uzbudljiva predstava koja okuplja kremu hrvatskog glumišta, nagrađena je na 41. BITEF-u i na Festivalu malih scena u Rijeci. (mst)   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije