Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera Ljuljačka za dvoje

Prostor kluba Quasimodo stvoren za predstavu kazališta PlayDrama

Ljuljačka za dvoje
Foto: PlayDrama
1/5
11.02.2015.
u 14:54

Anastasija Jankovska koja je izabrala i glazbu, na premijernoj izvedbi u kojoj je doista uživala tumačeći ulogu plesačice Gittel, na trenutke je bila prenaglašena i hiperaktivna, dok je Ivana Baranovića, njezinog studenta na Umjetničkoj akademiji, u početku poprilično kočila trema

U klubu Quasimodo splitsko kazalište PlayDrama u režiji Elvisa Bošnjaka praizvelo je u utorak navečer dramu “Ljuljačka za dvoje” američkog pisca Williama Gibsona u kojoj su nastupili  Anastasija Jankovska (na fotografiji) glumica HNK Split i Ivan Baranović, student četvrte godine na Studiju glume Umjetničke akademije, inače diplomirani farmaceut.

Crnohumorna drama "Luljačka za dvoje" koju je prevela, dramaturški obradila i osuvremenila glavna protagonistica Anastasija Jankovska kao da je izmišljena i stvorena za nekonvencionalni prostor kakav je klub Quasimodo. Glumci su okruženi i naprosto stopljeni s publikom u vrlo intimnoj atmosferi priče koja prati dvoje usamljenika, odvjetnika Jerrya  i plesačicu Gittel koji nakon emotivnih brodoloma pokušavaju opet živjeti. Njihova veza i ljubav naizgled prava, stavljena je na brojne kušnje, a odnos im tone ponajviše zbog toga što se ne mogu osloboditi emocija iz prošlosti. "Ljuljačka za dvoje" praizvedena  je 1958. godine i odigrana na Broodwaju više od 750 puta.

Anastasija Jankovska koja je izabrala i glazbu, na premijernoj izvedbi u kojoj je doista uživala tumačeći ulogu plesačice Gittel, na trenutke je bila prenaglašena i hiperaktivna, dok je Ivana Baranovića, njezinog studenta na Umjetničkoj akademiji, u početku poprilično kočila trema. No, kako je predstava odmicala, strah i suzdržanost su se lagano topile pa su glumci na kraju zasluženo nagrađeni pljeskom.

Pokazali su i "otvorili" u "Quasi teatru" jedan drugačiji, otkačeniji, nekonvencionalniji teatar, a svakako je atrakcija što su ni milimetar udaljeni od publike, gotovo uronjeni u gledalište. Nema stoga sumnje da će ova predstava kazališta PlayDrama koju je vizualno oblikovala Ana Bošnjak, dok je za oblikovanje svjetla i tona zaslužan Siniša Jakovčević, sigurno naći put do publike željne nekakvog drugačijeg kazališta.

>>  Mladi Ivan Plazibat efektno je i moderno režirao "Zlatnog zmaja"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije