Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAD MUTANTI MUTIRAJU

Otvara se škola za mutante male...

30.11.2008.
u 14:35

Novi nastavak filmskog serijala po jednom od najpopularnijih Marvelovih stripova, X-menu zvat će se "X-men: First Class". Ne, ne misli se na nešto prvoklasno, nego na – prvi razred. To jest, film će se baviti grupom mladih polaznika mutantske škole profesora Xaviera i njihovim srednjoškolskim nedaćama. U stripu s istim naslovom radilo se o dolasku u školu Cyclopsa, Marvel Girl, Icemana, Angel i Beasta, ali nije sigurno da će ta superherojska postava ostati i u filmu.

Prije tri mjeseca već je najavljeno da je u planu film "Young X-men", a sad je i službeno objavljeno kako će se taj film zvati. Interesantno je da su u 20 th Century Foxu i Marvelu odlučili napraviti toliki zaokret prema mlađoj publici da su odustali od ustaljenih likova kao što su Wolverine (Hugh Jackman) ili Storm (Halle Berry). Wolverine je, doduše, dobio svoj poseban film u kojem je ispričana priča kako je postao ono što jest, ali ga u ovome novom filmu možda neće uopće biti.

A koliki je zaokret prema mlađoj puiblici, najbolje se vidi po odabiru scenarista: za "First Class" angažiran je Josh Schwartz, koji je autor dvije uspješne tinejdžerske serije, "O. C." i "Gossip Girl". Navodno je Schwartzu ponuđen čak i redateljski posao, ali je on, svjestan poteškoća prelaska s kreatora TV-serije na redatelja megablockbustera, odbio. Odluka o redatelju zasad još nije donesena, čeka se hoće li se on predomisliti, a ne sumnjamo da se po uredima menadžera traže svi mladi i atraktivni glumci, što neafirmiraniji i stoga jeftini, da bi popunili klupe u proslavljenoj mutantskoj školi.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije