Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI BAROKNI ANSAMBL

Kraj sezone u ime Bacha, oca i sina

Laura Vadjon
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.05.2016.
u 12:30

Virtuoz na baroknoj violini i londonski profesor Bojan Čičić nastupa u Hrvatskom glazbenom zavodu

Jedan po jedan zaključuju se pretplatnički ciklusi i sabiru se rezultati koncertne sezone na izmaku, i dalje mnogo veći u neprocjenjivu blagu umjetničkih dosega i doživljaja, nego u novcu.

To vrijedi i za Hrvatski barokni ansambl koji je našu državu, kada je riječ o tumačenju glazbenog baroka, uveo u Europu. Skupina sjajnih glazbenika, koje podjednako krase visoki profesionalizam i neuništivi entuzijazam, na početku sezone pretrpjela je veliki udarac, smrt svog utemeljitelja i predsjednika Saše Britvića. Odgovorili su onako kako najbolje znaju: još većom posvećenošću glazbi. Pod umjetničkim vodstvom Laure Vadjon ansambl je nastavio osvajati publiku u Hrvatskom glazbenom zavodu i na sve brojnijim gostovanjima.

Stoga će zaključak petnaeste sezone koncertnog ciklusa u HGZ-u ove nedjelje, 22. svibnja, biti razlog za slavlje s prikladno raskošnom baroknom glazbom. Tematski naslov koncerta “In the Name of Bach” još bolje zvuči u proširenom hrvatskom obliku: “U ime Bacha, oca i sina”. A mogli bismo dodati i ponekog rođaka. Naime, koncert će početi i završiti sinfoniama za tri trube i orkestar najvećeg Bacha, Johanna Sebastiana, a na programu je i glazba njegova sina Carla Phillippa Emanuela, te bratića i suvremenika Johanna Bernharda Bacha.

Gostujući umjetnički voditelj i solist bit će hrvatski virtuoz barokne violine Bojan Čičić, svjetski autoritet i zvijezda u toj disciplini, odnedavno i profesor prestižne londonske institucije Royal College of Music. Solistički nastup imat će i flautistica Ana Benić, a koncert će biti prilika i za upoznavanje s programom atraktivne 16. sezone Hrvatskog baroknog ansambla u HGZ-u.      

>> Orkestar koji Hrvatsku podučava o epohi baroka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije