Naslovnica Kultura Kazalište

Akademija scenskih umjetnosti iz Sarajeva gostuje u &TD-u

Kritičari koji su gledali ovu ispitnu predstavu mladih glumaca ističu kako je "Murlin Murlo" priča o nama, o još jednom beznadnom kriku za boljim sutra
06. veljače 2019. u 11:04 0 komentara 111 prikaza
Foto: arhiva &TD

Zagrebačka kazališna publika ima prilike upoznati nove, mlade glumce, one koji tek dolaze. Ispitne predstave na ADU otvorene su za jevnost, a one najbolje među njima imaju i 'produženi' život, te se izvode na Sceni F22 (dvorište u Frankopanskoj 22), gdje je smještena akademijska scena, kojoj je cilj otvaranje javnog prostora mladim kazališnim umjetnicima. No, što se događa u regiji do sada je bila velika nepoznanica.

Na sreću Teatar &TD mijenja tu sliku, jer ćemo na njihovoj sceni u utorak 12. veljače (u 20 sati) vidjeti diplomsku predstavu studenata glume Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva "Murlin Murlo" autora Nikole Vladimiroviča Koljade. Predstava se bavi životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Uloge nose mladi profesionalci, talentirani glumci i glumice: Aneta Grabovac, Nadine Mičić, Filip Radovanović i Kemal Rizvanović.

Da je zaista riječ o generaciji glumaca koju čekaju velike stvari, najbolje svjedoči izjava nagrađivanog sarajevskog redatelja Srđana Vuletića: "Murlin Murlo ima upravo sve ono što čini jednu diplomsku predstavu sjajnom: mladu, razigranu podjelu, punu vigora i obilje talenta kojeg želimo gledati u vremenu koje dolazi. Upišite ova imena - Aneta Grabobac, Filip Radovanović, Nadine Mičić i Kemal Rizvanović. Iskrena preporuka."

Radnja "Murlin Murlo" smještena je u provincijski gradić Sipilovsk gdje likovi žude za životom u Moskvi, za boljim životom. Okolnosti ih gaze, a dvije sestre Olga i Ina misle da spas stiže u liku novog podstanara Alekseja... No, kritičari koji su gledali ovu predstavu ističu kako je "Murlin Murlo" priča o nama, o još jednom beznadnom kriku za boljim sutra.

Cijena ulaznice je 50 kuna, a za studente 25 kuna.

Dijelovi motora
SRCE AUTOMOBILA
Dijelovi motora i zašto ih je bitno poznavati

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.