Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNO OBEĆANJE

HDZ-ovac Marić: HRT-ova pristojba bit će upola manja za umirovljenike s mirovinama manjim od 3 tisuće kuna

goran marić hdz
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
07.09.2016.
u 13:48

Ponovio je HDZ-ova obećanja iz Izbornog programa o uvođenju "nacionalne mirovine" u visini 40 posto minimalne plaće za starije od 65 godina koji nisu mogli samostalno privređivati

HDZ je svoja izborna obećanja vezana uz treću dob proširio u srijedu obećanjem upola manje HRT-ove pristojbe za umirovljenike s mirovinama ispod 3000 kuna i umirovljenike-korisnike socijalne pomoći.

 Ako HDZ osvoji vlast na predstojećim parlamentarnim izborima, prepolovit će se HRT-ova pristojba za 25.000 korisnika zajamčene minimalne naknade i onima s malim mirovinama, najavio je na konferenciji za novinare nositelj HDZ-ove liste u VI. izbornoj jedinici Goran Marić.

 HDZ će odmah nakon konstituiranja Sabora inicirati izmjene Zakona o HRT-u, u smislu selektivnog određivanja pristojbe pretplatnicima. To će, kaže Marić, imati određenih financijskih učinaka na poslovanje HRT-a, no oni neće biti toliko značajni da se ne mogu kroz racionalizaciju poslovanja nadoknaditi. – To ćemo sigurno učiniti jer mislimo da je za to došlo vrijeme – poručio je.

 Za to će, kaže, biti nužna "segmentacija i analiza pretplatnika", koju HRT sada ne provodi.

 – Prethodno će biti potrebna sustavna analiza da se utvrdi je li riječ o samačkim domaćinstvima,  rekao je te izrazio uvjerenje da će HDZ umirovljenicima, koji nemaju u kućanstvu nekoga tko im poboljšava standard, prepoloviti pristojbu za HRT.

 Ponovio je HDZ-ova obećanja iz Izbornog programa o uvođenju "nacionalne mirovine" u visini 40 posto minimalne plaće za starije od 65 godina koji nisu mogli samostalno privređivati. Osim toga, mirovine bi se trajno usklađivale s rastom plaća, a do kraja mandata, po procjenama, bile bi veće pet posto.

 – To stupa na snagu onog trenutka kada nakon izbora preuzmemo vlast – istaknuo je Marić na konferenciji posvećenoj  HDZ-ovu Izbornom programu i umirovljenicima.

>> Plenković: Ne glasovati za stranke koje neće prijeći prag ili će uvjetovati više nego što bi bilo normalno

Komentara 6

Avatar mama mia
mama mia
18:55 07.09.2016.

Kako ti nije palo na pamet da će svi najmanje primati 5000Kn mjesečno kako bi si onda svi mogli priuštiti gledanje TV-a i da će pristojba iznosit 30Kn

KO
kodifan
14:36 07.09.2016.

da je pravde te pretplate ne bi ni bilo

Avatar mama mia
mama mia
18:51 07.09.2016.

Jel i to vjerodostojnost zna li ovaj gospodin da smo po pitanju plaćanja svi isti jedino ako on iz svog džepa plaća za one koji to nisu u mogućnosti ili nek im se povise davanja opet mumljanje na HDZ-jov načinn sad ćemo u sveme imat dvije cijene jednu za one do 3000i one za 5000 i više primanja vrlo zgodno HDZ-ju slično komunizam na kvadrat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije