Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općina Tompojevci

Večernji u selu mogućeg ministra: Mana mu je što nije sportski tip

Tompojevci
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
17.01.2016.
u 22:44

Za prvog čovjeka Tompojevaca Tomislava Panenića sumještani kažu da je najbolji načelnik otkako su se poslije rata vratili kućama

Do parlamentarnih izbora u studenome prošle godine općina Tompojevci, koja se nalazi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, bila je samo još jedna u nizu hrvatskih općina. U isto vrijeme Berak je bio samo još jedno selo poznato najviše po stradanjima u Domovinskom ratu. Nakon parlamentarnih izbora i uspjeha koji je postigao Most, Berak i općina Tompojevci mogli bi postati selo i općina koji će imati ministra u novoj vladi. Naime, mediji su prenijeli informaciju da će novi ministar gospodarstva biti načelnik općine Tompojevci Tomislav Panenić, inače mještanin Berka, sela nedaleko od Vukovara. Do Berka dolazi se obnovljenom cestom koja je u promet puštena lani. Radi se o pitomom, malom i uređenom selu koje je tijekom Domovinskog rata pretrpjelo velike žrtve. Ulice su gotovo prazne izuzev mještana koji odlaze do prodavaonice ili pak do crkve.

– Ne mogu reći da smo mrtvo selo i mrtva općina, ali nije dobro. Tako je ne samo u Berku nego i u cijeloj Slavoniji. Najveći je problem što nema posla – kaže Zvonimir Hudak, koji kao i ostali mještani o Paneniću govori biranim riječima napominjući da se radi o mladom i sposobnom čovjeku koji se iskazao u razvojnoj agenciji TINTL i pokazao da zna privući novac iz fondova EU. – Voljeli bismo da postane ministar. Tko zna hoće li moći nešto učiniti za nas... Svi u Hrvatskoj nešto očekuju, a novca je malo – ističe Hudak.

U pet sela samo je jedan kafić

U Berku je prije rata živjelo nešto manje od 1000 stanovnika, a sada ih je tristotinjak. Cijela općina ima oko 1500 stanovnika. U svih pet sela samo je jedan kafić. – Ostali su zatvoreni – kaže vlasnik kafića Mario Šarčević. Za Panenića ističe da je oduvijek mislio da će završiti u nekoj ministarskoj fotelji: – Zaslužio je. Dobar je i kao čovjek, a mislim da je najbolji načelnik otkako smo se vratili u selo. Jedina “mana” mu je što baš i nije sportski tip.

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

Mladih je u općini malo, ali u odnosu na druga sela općine, najviše ih je u Berku. U selu je i škola do 4. razreda, s 15 učenika. Lani je u selu rođeno samo dvoje djece, a 2014. godine nijedno. Iako mala, općina ima dva donačelnika, Zdravka Zvonarića i Miroslava Ljikara koji je izabran ispred rusinske nacionalne manjine, najbrojnije u općini.

– Surađujemo odlično i bez ikakvih problema. Odličan je za suradnju. Tomislav traži rezultate rada i da se ono što je planirao i napravi. Napravili smo dosta u ovih dvije i pol godine otkako je načelnik, a radimo i dalje. Postavljena je LED rasvjeta, uređena su groblja, mrtvačnice, ograde, igrališta… Tomislav zna kako privući novac iz fondova EU, što je i pokazao tijekom karijere. Svakako očekujem da će postati ministar iako sam mislio da će prije to biti ministar poljoprivrede – kazuje M. Ljikar.

>>Grmoja o Mostovim ministrima: Ništa nije još gotovo niti usuglašeno

>>Zastupnik Mosta najavio sjednicu Sabora i prve poteze većine: Neće ova bitka biti laka

Komentara 23

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
22:52 17.01.2016.

Što reći nakon ovoga članka ? Ništa, samo pitati prepoštene novinare VL zašto ovako nisu trčali prije 4 godine u Donje Glavice ?

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
23:07 17.01.2016.

i ovaj partijski list vecernji svakog dana sve crveniji..ehheheh

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:11 17.01.2016.

Večernji u selu mogućeg ministra..... A kada ćete obići ostalih 200ak sela koliko je još mogućih ministara ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije