Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Facebooku

Zastupnik Mosta najavio sjednicu Sabora i prve poteze većine: Neće ova bitka biti laka

Tomislav Panenić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
28.12.2015.
u 07:57

"Što će prvo pasti? Plaće od 20-ak tisuća kuna, nepotrebni službeni automobili i vozači, poslovni razredi u zrakoplovima, naknada za odvojeni život", napisao je Tomislav Panenić

Izabrani zastupnik Mosta i načelnik općine Tompojevci Tomislav Panenić uoči današnje konstituirajuće sjednice Sabora na Facebooku je jučer popodne napisao da počinje "bitka za Sabor" koja neće biti "laka". 

"Do nedavno je trajala bitka za Sabor, a već sutra njegovim formiranjem počinje bitka u Saboru. Nekim zastupnicima počinju rokovi za reforme, drugima vrijeme za političke čarke, a iskreno se nadam da ovaj put nećemo imati zastupnike koji su na 4-godišnjem plaćenom odmoru", napisao je Panenić jučer i dodao da se raduje što će sabornica postati središte moći "gdje će u vatrometu demokracije svaki zastupnik javno iskazivati svoja stajališta te predlagati svoje zakone, amandmane i kandidate".

Što će prvo pasti?

"Nadam se da nećemo imati nametanje volje putem stranačke stege, tajnih dogovora, neimanje vlastitog prijedloga, isključivost, 'uvijek biti protiv', omalovažavanje i vrijeđanje", piše Panenić. Nada se da će se zastupnici solidarizirati s građanima i smanjiti svoje prihode.

"Što će prvo pasti? Plaće od 20-ak tisuća kuna, nepotrebni službeni automobili i vozači, poslovni razredi u zrakoplovima, naknada za odvojeni život. Što god da se napravi, neće spasiti Hrvatsku, ali je jasna poruka da više ne može i neće biti isto", najavljuje moguće prve poteze saborske većine Panenić. 

"Tko ne može na sebi napraviti reformu, kako će je tražiti od drugih? Neće ova bitka biti laka. Već se radujem", zaključuje svoj status načelnik Tompojevaca i izabrani zastupnik Mosta. 

Podsjetimo, konstituirajuća sjednica Sabora održat će se danas točno u podne. HDZ je najavio da će za predsjednika Sabora kandidirati Željka Reinera koji je jučer kazao da se nada da će biti izglasan jednoglasno. S druge strane, SDP je najavio da neće imati kandidata za predsjednika Sabora. 

 

SUTRA POČINJE BITKA U SABORU ILI 4-GODIŠNJI ODMORDo nedavno je trajala bitka za Sabor, a već sutra njegovim...

Posted by Tomislav Panenić - načelnik Općine Tompojevci on 27. prosinca 2015

>>Čija je zapravo ideja da mandatar bude Tihomir Orešković?

>>Vodstvo s jakim kršćanskim habitusom: Praktični vjernici zavladali Hrvatskom

Komentara 44

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
08:19 28.12.2015.

1.Mesic i njegovo uhljebljenje i njemu slicni....

KA
kantajz
08:22 28.12.2015.

da bi se tražilo nešto od naroda moraš biti primjer.do sad politikom su se bavili oni koji su se kroz nju obogatili,nadam se da je tome kraj i da ćemo imati ljude koji se bave politikom radi općeg a ne osobnog interesa.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
08:10 28.12.2015.

Paneniću, samo naprijed. Ukinite i nepotrebni papir za fotokopiranje, tonere, nepotrebno paljenje svjetla, plastične čaše za vodu, kavice s dvije vrećice šećera i dva vrhnja, sve one bitne stvari po kojima se vi ćuprijaši razlikujete od ostalih političara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije