Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor nakon objave dokumenta

Karamarko: Rašković je sada, zbog otkrivanja detalja iz Domovinskog rata, izložen pogibelji

Tomislav Karamarko
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
05.12.2015.
u 13:49

Tko je potpisao Raškovićev ratni put, u ovom slučaju nije presudno, jer potpisao je onaj tko je po svojoj nadležnosti to trebao i morao potpisati, kazao je Karamarko za Večernji list.

Kada je odlučio ne poduprijeti Hrvatsku raste zajedno s preostalih šest manjinaca ( potpis je uskratila i zastupnica albanske manjine)  i zajedno sa svojim SDSS-om, Mirko Rašković izložio se medijskom pritisku i trančiranju svoje prošlosti. Osim toga, nastoji se dokazati veza između Raškovića i HDZ-a, odnosno Tomislava Karamarka kako bi se potvrdila teza da je Rašković odustao od podrške Zoranu Milanoviću zbog povezanosti s Karamarkom iz prošlosti. 

Telegram optužuje Karamarka da je lagao kako nije potpisao Raškovićev ratni put i pri tome izlažu Raškovića, koji je po svemu sudeći u Domovinskom ratu radio za hrvatske tajne službe i dojavljivao informacije s okupiranog kninskog područja. Karamarko je doista nedavno na novinarski upit odgovorio  da mu nije potpisao ratni put, ali je odmah dodao da o tome ne može govoriti i zamolio je novinare da se tom temom ne bave. Danas je za Večernji list pojasnio zašto je tako reagirao. 

- Sve vezano za Raškovićevu ratnu prošlost u domeni je obavještajnog sustava, ali i nacionalne sigurnosti, a ponajviše sigurnosti samog  Raškovića. To su teme o kojima ja kao bivši šef tajne službe u javnosti ne mogu otvoreno govoriti. Rašković je sada, zbog otkrivanja detalja iz Domovinskog rata, izložen pogibelji. I to čovjek koji je u Domovinskom ratu radio za Hrvatsku! Za razliku od Milanovića koji se skrivao po briselskim hodnicima - reagirao je danas Karamarko. 

Tko je potpisao Raškovićev ratni put, nastavio je Karamarko, u ovom slučaju nije presudno, jer potpisao je onaj tko je po svojoj nadležnosti to trebao i morao potpisati.

-  Presudno je to  je li netko u tom  trenutku radio za Hrvatsku ili protiv nje – rekao je. 

Pozvao je državni vrh, a posebno vrh obavještajne zajednice da zaštite bivše pripadnike obavještajnog sustava

 – Pitanje je i zašto je i kako je  takav dokument izašao u javnost. Pripadnike obavještajne zajednice koji se bave ili su se bavili zaštitom naše sigurnosti ista ta zajednica ali i država treba zaštititi od zlonamjernih konstrukcija, kao što to čine sve ozbiljne države. A ne informacije o njihovoj djelatnosti zlonamjerno puštati u javnost - apelirao je Karamarko. 

Smatra da se hrabrost i lojalnost Mirka Raškovića prema Hrvatskoj jeftino koristi u dnevno-političke svrhe. 

Telegram je objavio neklasificiran dokument Sigurnosno-obavještajne agencije o ratnom putu Mirka Raškovića na kojem je potpis Tomislava Karamarka, tadašnjeg šefa SOA-e. Taj dokument navode kao dokaz da je HDZ preoteo Raškovića SDSS-u, iako Rašković svoj potpis zasad nije dao nijednoj strani – ni SDP-u ni HDZ-u.

Dokument koji je Karamarko potpisao, piše Telegram, 2008. godine je poslan  iz SOA-e u MUP jer se u to vrijeme provodila revizija ocjene invalidnosti Mirka Raškovića, ali i ostalih ljudi sa statusom branitelja invalida. Rašković je, piše Telegram,  pravo na braniteljsku mirovinu od 7800 kuna ostvario tek 2006. godine.

Komentara 440

Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
14:28 05.12.2015.

Između Srba koji žive u Hrvatskoj postoje velike razlike. Ja sam u mojoj satniji imao i 9 Srba i bili su sasvim OK suborci. Rašković je očigledno bio častan čovjek koji nije radio protiv svoje Domovine, za razliku od Pupovcaovca koji je stranim medijima 1991. izjavljivao kako se u Hrvatskoj radi nasilno pokrštavanje "srpske nejači", a prije 3-4 godine je na nekom sastanku "svih Srba" sa tadašnjim srbijanskim predsjednikom Tadićem izjavio kako je svim Srbima iz Hrvatske jedina domovina.....Srbija! I stoga, zaista, nisu sve stvari za javno "objavljivane" i "prepucavanje", a neke stvari bi s druge strane trebalo kazati otvoreno i u potpunosti, a ne da nam "umiveni četnici" poput Pupovca, Stanimirovića i sličnih predstavljaju Srbe u Hrvatskoji da nam svakom prilikom...."sole pamet"!

RU
rudvanvart
14:34 05.12.2015.

Milanović uz pomoć svojih medija (to je 90 posto medija) konstantno vrši histeriju i hajku na sve koji su mu trn u oku te putem raznih medijskih spinova pokušava iznaći još jedan razlog za obračun s političkim protivnicima. Mi živimo u diktaturi! Milanović kontrolira Cvitana i 90 posto medija. Milanović je uspostavio medijsko-policijsku piramidu koja štiti njega i njegove drugove , a obračunava se sa svima koji su mu trn u oku.

Avatar mlijeko
mlijeko
14:09 05.12.2015.

Čovjek je sve vrijeme radio za dobrobit svoje zemlje i sada ga se diskreditira na sve moguće načine jer se nije priklonio Milanoviću. Nitko se ne pita nije li neki od saborskih zastupnika koji se priklonio Milanoviću ucjenjen da to učini. Da je gosp. Rašković ostao uz Pupovca mirno bi živio. To sve pokazuje u kakvoj mi zemlji ustvari živimo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije