Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavili obračun

Policija: “Ovo je izvanredna situacija, nema više upozorenja, odmah kazne!”

Prometna policija
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
05.10.2015.
u 15:54

Cijele prošle godine poginulo je 13 osoba u prometu, a ove smo već na 31 žrtvi, što je gotovo osam četveročlanih obitelji – istaknuo je Berislav Horvatić iz PU osječko-baranjske

Nema više upozorenja, vozači, biciklisti i pješaci koje policajci osječko-baranjske županije uhvate u prekršaju, odmah će “zaraditi” kaznu. Ustrojit će se i poseban mobilni tim.

– Ovo je izvanredna situacija, cijele prošle godine poginulo je 13 osoba u prometu, a ove smo već na 31 žrtvi, što je gotovo osam četveročlanih obitelji – istaknuo je Berislav Horvatić, voditelj Sektora za sigurnost cestovnog prometa PU osječko-baranjske.

Do nesreća najviše dolazi, nastavio je, zbog bahatosti i bezobzirnosti svih sudionika u prometu. Od 31 poginulih, sedmero su bili pješaci, a šestero biciklisti, za koje je Horvatić rekao kako "voze gdje i kako hoće". No, ni češće kažnjavanje biciklista očito ne smanjuje broj prekršaja. Kažnjeno je do konca rujna već 2500 “vozača na pedale”, 800 više nego lani u istom periodu.

– U nedjelju već oko 8.30 sati zaustavili smo u Osijeku pijanog biciklistu, a navečer je na pijanog pješaka koji je hodao sred ceste naletio automobil. S alkoholom smo uhvatili 677 biciklista ove godine, samo na području grada – naveo je, pak, Ivan Opačak, načelnik Postaje prometne policije Osijek.

Policija je žustro kritizirala i pješake.

–  Kada dođu na pješački prijelaz ponašaju se kao da postoji betonska barijera i nitko im ništa ne može, niti gledaju lijevo niti desno – rekao je Horvatić. Podsjetili su i kako je jedan pješak nedvano poginuo dok je ležao na cesti kod Novaka, a drugog su nasred ceste pronašli policajci i tako mu spasili život.

Gotovo 70.000 prometnih prekršaja zabilježeno je u PU osječko-baranjskoj ove godine, od toga 22.707 zbog brzine, a 3.554 radi alkohola.

Komentara 18

DU
Deleted user
17:54 05.10.2015.

nigdje u drzavi nisam vidio gorih prometnih rjesenja i semaforizacije krizanja.....tko je programirao te semafore treba ga u zatvor strpati.....uglavnom ni na jednom vecem krizanju kolnik se nemoze normalno prijeci za trajanja zelenog svijetla za pjesake, na pola krizanja vec vam se upali crveno....jos ako su u pitanju starije, nemocne osobe.....cudo da nije i vise poginulih.

MI
mirrr
17:21 05.10.2015.

svaka cast na ovome treba spustit na zemlju pjesake a pogotovo bicikliste

Avatar ČEPlN
ČEPlN
18:01 05.10.2015.

kako ta ista policija nije riješila ni jednu kradju firmi a bilo ih je na desetke ili stanova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije