Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Temeljit nadzor granica

Plenković: Terorizam je kontinuirana prijetnja, RH jača sigurnost

Andrej Plenković i Angela Merkel
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
1/3
20.12.2016.
u 13:47

Predsjednik vlade izrazio je sućut žrtvama napada u Berlinu, njemačkim vlastima, te ruskim vlastima zbog ubojstva veleposlanika u Ankari

Sigurnosna situacija u zemlji je dobra, ali je terorizam kontinuirana prijetnja i to je jedan od razloga zbog kojih ova vlada ide u izradu strategije domovinske i nacionalne sigurnosti, rekao je u utorak u Velikoj Gorici predsjednik vladev Andrej Plenković, dan nakon napada na božićni sajam u Berlinu.

Proteklih godina imali smo niz napada unutar granica Europske unije, a ovo što smo sinoć vidjeli u Berlinu vrlo je slično onome što smo u srpnju vidjeli u Nici, kazao je premijer Plenković odgovarajući na novinarska pitanja.

"Zadaća ove vlade je da s konceptom domovinske i nacionalne sigurnosti, Hrvatska prije svega jamči sigurnost svojim građanima", naglasio je premijer i objasnio da se zbog toga i ide u izradu strategije, novog zakona i kvalitetno objedinjavanje svih hrvatskih sigurnosnih službi i tijela, te u kvalitetnu obavještajnu suradnju s drugim članicama EU i ostalim globalnim partnerima.

Terorizam je kontinuirana prijetnja koja ne događa samo negdje drugdje nego i u svim zemljama EU-a i stoga ćemo tome posvetiti veliku pozornost, kazao je premijer.

"Sigurnosna situacija u zemlji je dobra, sva nadležna ministarstva održavaju redovite konzultacije i upravo je to koncepcija domovinske i nacionalne sigurnosti, da budemo u stanju preventivno djelovati i odgovoriti na ugroze, ukoliko ih bude", rekao je Plenković i naglasio da policija već mjesecima vrlo temeljito prati što se događa na hrvatskim granicama.

Predsjednik vlade izrazio je sućut žrtvama napada u Berlinu, njemačkim vlastima, te ruskim vlastima zbog ubojstva veleposlanika u Ankari.

Plenković uputio sućut Merkel u povodu napada u Berlinu

Premijer Andrej Plenković izrazio je u utorak sućut njemačkoj kancelarki Angeli Merkel u povodu napada na božićnom sajmu u Berlinu u kojem je 12 ljudi ubijeno, a 49 ranjeno.

"S velikom sam žalošću primio vijest o terorističkom napadu na božićnom sajmu u Berlinu. Hrvatska stoji uz Njemačku u borbi protiv terorizma i obrani temeljnih europskih vrijednosti", kazao je premijer u brzojavu sućuti.

Upućujući sućut kancelarki i cijelom njemačkom narodu, posebno obiteljima tragično poginulih, u ime hrvatske vlade i njegovo osobno ime, Plenković je također zaželio što brži oporavak ozlijeđenima.

Komentara 5

DU
Deleted user
12:19 20.12.2016.

jadan onaj koga ovaj birokrata brani...

DU
Deleted user
16:02 20.12.2016.

osjećam se jako sigurno,pogotovo kod Novske,a garanciju mi daje ministar Orepić.

BL
blagoje58
14:19 20.12.2016.

Sad kad sam pročitao ovaj članak, osjećam se.. ne znam kako bih to opisao.. sigurnije. Nadam se da sam odabrao pravu riječ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije