Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz i hrast

Karamarko i Ilčić potpisali koaliciju: RH neće biti pokvareni zub EU-a!

Tomislav Karamarko,Ladislav Ilčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/19
26.09.2014.
u 11:52

Hrast će postati parlamentarna stranka, no nije poznato koliko im je obećano saborskih mandata

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i šef Hrasta Ladislav Ilčić potpisali su danas u središnjici HDZ-a predizbornu koaliciju kojom Hrast postaje osma stranka u velikom HDZ-ovu desnom bloku. Ovom koalicijom Hrast će podržati Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu države, a s HDZ-om i partnerima zajedno će nastupiti na parlamentarnim izborima.

Hrast će postati parlamentarna stranka, no nije poznato koliko im je obećano saborskih mandata. Iako Hrast, rekao je Ilčić, i dalje podržava udrugu U ime obitelji i njihov referendum kojem žele mijenjati ustav i izborni zakon, a kojim se među ostalim brane i predizborne koalicije, Hrast je ipak stupio u predizbornu koaliciju, a Ilčić to opravdava time da se ponaša u skladu s postojećim zakonom premda podržava promjenu.

Ilčić je poručio da mu je drago što je dio HDZ-ove koalicije jer je Kukuriku vlast dovela Hrvatsku u tešku gospodarsku situaciju i ne može i ne zna je iz nje izvući. Naglasio je da će Hrast imati kritički odmak prema HDZ-u, ali u konstruktivnom duhu, a ne samo zbog napadanje i kritizerstva.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Naša potpora udruzi U ime obitelji dokaz je da stranke mogu biti partneri, a ne moraju se u svemu slagati – rekao je Ilčić. Šef HDZ-a Karamarko kaže da je Hrast karakteristična stranka po svjetonazoru, da je to prava narodnjačka stranka koja se veže uz tradicijske vrijednosti i koja je nedostajala njihovoj koalicijskoj listi.

– Možemo različito razmišljati, ali naš osnovni cilj jest podići kvalitetu života u Hrvatskoj jer zašto bi RH bila pokvareni zub Europske unije kada imamo silne potencijale – poručio je Karamarko. Optužio je Kukuriku vladu da već 13 kvartala imamo negativan BDP, da ćemo uskoro imati 400.000 nezaposlenih i da ovaj establishment jedino uvjerljivo laže.

– Ova koalicija je potrebna jer još četiri godine mandata Kukuriku vlade značile bi propast za Hrvatsku – kazao je Karamarko. Na pitanje je li ovo kraj HDZ-ovih koalicija, Karamarko je rekao da je ovo optimalna mjera, ali da postoji još HDZ-u interesantnih stranaka. Na pitanje zašto HDZ u koaliciju prima stranke s tako niskim rejtingom, Karamarko je odgovorio protupitanjem: ''Zar itko misli da je HDZ trgovac? U toj su stranci važni ljudi koji imaju dobru ideju za razvoj i dobru vjeru prema Hrvatskoj.''

– Jeste li čuli da mi govorimo o podjeli funkcija? Da smo podijelili mjesta u vladi? Nama je prioritet stručnost jer Hrvatska zaslužuje najbolje ljude – zaključio je Karamarko.

>>HDZ ruši Savez, ima Hrast, još mu fali HDSSB

>>Ilčić: Hrast ulazi u koaliciju s HDZ-om. Predsjedništvo: Ilčić krši Statut

>>Pola Hrasta želi s HDZ-om, a druga polovica je za Milana Kujundžića

Komentara 149

BA
Barcellona
21:25 26.09.2014.

Napokon ste se sjetili ujedinit! BRavo za HRAST g. Ilčića ... samo HRABRO NAPRIJED

Avatar Semper5
Semper5
12:21 26.09.2014.

Eto, zato treba potpisati za referendum i zabraniti predizborne koalicije. Sad se i Ilčić uhljebio. Iako sama stranka ne priznaje ovu koaliciju, Ilčić je to napravio na svoju ruku i nema potporu stranke.

SE
sestrićna
11:59 26.09.2014.

svi mogu biti na vlasti osim koalicije pupovca milanovića i josipovića..dok je tako mi smo velika srbija i mala juga..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije