Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF HNS-A

Vrdoljak: Petrov mi je prijetio hapšenjem. Tako je zadnji govorio Ivić Pašalić

vrdoljak
Foto: Mreža TV
1/3
20.09.2016.
u 22:08

Vrdoljak je odbio mogućnost suradnje HDZ-a i HNS-a

– Petrov mi je dan prije izborne šutnje na RTL-u poručio: Znam što njega čeka nakon naše pobjede. Prijetio mi je hapšenjem. To se ne smije govoriti u javnosti. Podsjetit ću vas, tako je zadnji govorio Ivić Pašalić – rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak gostujući u emisiji ''Elipsa'' urednice i voditeljice Valentine Jarnjak Glavaš na mreži TV, komentirajući time prijedlog Mosta da se osobama s optužnicama i presudama zabrani kandidiranje na izborima.  

Vrdoljak je odbio mogućnost suradnje HDZ-a i HNS-a. Poručio je kako  HDZ i Most trebaju preuzeti odgovornost za državu te da im HNS u tome nije potreban. Komentirajući predstojeće lokalne izbore, Vrdoljak je istaknuo kako je moguće da u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba uđu kandidati HDZ-a i HNS-a, a ako se dogodi da u drugi krug izbora uđu kandidati SDP-a i HNS-a, tko zna, možda HDZ-ovi birači podrže HNS. Pritom se osvrnuo i na pet mandata Milana Bandića na čelu Zagreba.

– Očekujemo neke nove ideje, novu energiju, Zagrebu treba svježina. Mislim da je došlo vrijeme da se kolegi Bandiću zahvalimo – rekao je Vrdoljak. Ujedno je najavio da će s Ivicom Vrkićem dogovoriti suradnju za predstojeće lokalne izbore u Osijeku.  

Za HDZ-ova predizborna obećanja rekao je da su dijelom vrlo realna, a jednim dijelom nepotrebna i populistička te da će ih biti teško realizirati, što će, kaže, vrijeme i pokazati – posebno najavu o pojeftinjenju struje, što bi državni proračun stajalo oko 800 milijuna kuna. Osvrnuo se i na Most.

– S Mostom je nemoguće dogovoriti se, oni ne vjeruju nikome. Stoga smo prvi ustali sa sastanka prije godinu dana – podsjetio je Vrdoljak. Iznenadno skretanje HSS-a prema HDZ-u i davanje potpisa Plenkoviću za sastav Vlade, Vrdoljak je ocijenio "malo neobičnim postupkom", zaključivši da "trče pred rudo".

>> HNS: 'Dužni smo u interesu javnosti reći istinu i odgovoriti na laži Bože Petrova'

Komentara 18

CA
cagaljb
22:28 20.09.2016.

Što je Milanović radio dok je bio vlast? Štitio takve kao Vrdoljak, štitio je svoje i mutne poslove svog brata te je represivni aparat koristio za obračune. Miljenić je skupa s Rankom Ostojićem provodio je sve Milanovićeve naloge. Pravosuđe i policiju Milanović je koristio u političke svrhe. Na tome je kao poslušnik surađivao i Dinko Cvitan. Lalovčeva kontrola Poreske uprave omogućila im je pak da se za progon neprijatelja i zaštitu prijatelja koristi i poreska inspekcija. Neprimjetno, ”demokrat” Milanović konstituirao je preko državnog aparata učinkovit personalni režim.

MS
mare_split
22:42 20.09.2016.

Kuži da je 'na redu' pa si stvara medijsku 'odstupnicu'?! Ne će moći! 'Putar' je 'putar'!

OR
Orkan1
22:43 20.09.2016.

Tebi netreba prijetit hapsenjem,tebe treba odmah uhapsit i zatvorit 30 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije