Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTROMAR ODBACIO NAGAĐANJA

HNS će biti oporba, Most
 i HDZ će formirati Vladu

12.09.2016., Zagreb - Celnici HNS euroficno su na konferenciji za medije odrzanoj u sjedistu stranke komentirali svoj uspjeh na izborima. Predrag Stromar.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
14.09.2016.
u 08:15

Neće biti suradnje s HDZ-om. HNS neće iskakati iz vlaka, bit će u oporbi i svi smo u tome složni - kaže i međimurski župan Posavec

– Nema nikakvog soliranja, HDZ i Most će formirati Vladu, a HNS će biti oporba. I to je to! Nećemo se petljati – kazao je jučer za Večernji list zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar, koji odbacuje špekulacije da će ta stranka razgovarati s HDZ-om o sastavljanju nove Vlade. Ostat će, napominje, župan do kraja mandata i najvjerojatnije će se kandidirati za novi mandat župana na lokalnim izborima iduće godine. Nije li to, pitamo ga, dovođenje birača u zabunu jer se zna da su dužnosti zastupnika i župana nespojive?

– Treba imati dobru kombinaciju, vladati na lokalnom nivou i imati ljude na nacionalnom nivou. Od nas troje kandidata na listi iz Varaždinske županije dvoje idu u Hrvatski sabor, a ja ostajem župan – napominje Štromar, koji je nakon izborne noći u priopćenju naveo kako vjeruje da će HNS participirati u Vladi, no ističe da je došlo do zabune jer nije mislio na Vladu na čelu s HDZ-om.

– To sam napisao kad sam još mislio sam da ćemo SDP, Živi zid, manjinci i mi moći formirati određenu Vladu, no u međuvremenu je ispalo da HDZ ima više glasova – objasnio je.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i međimurski župan Matija Posavec također odbacuje mogućnost suradnje s HDZ-om. – Vladu će sastaviti HDZ i Most, a HNS će biti u oporbi. Neće biti iskakanja iz vlaka i svi smo u tome složni – napominje Posavec, koji je u ponedjeljak najavio odlazak u Zagreb, no bez konkretnog navođenja kad će to biti.

– Meni saborski mandat traje četiri godine i planiram ga jednog dana aktivirati, ali to neće biti sad. Preda mnom je kao županom puno posla – kaže Posavec, koji je najavio moguću kandidaturu za gradonačelnika Čakovca iduće godine.

>> Vrdoljak: Ne očekujem poziv iz HDZ-a, HNS nema što raditi u toj vladi

>> Prvo razgovori s Mostom, a bude li pretvrd, možda i s HNS-om

Komentara 4

RP
rpzagreb
09:06 14.09.2016.

Sam kaže: "Treba imati dobru kombinaciju, vladati na lokalnom nivou i imati ljude na nacionalnom nivou". Kombinatorika bez ikakvih konkretnih i obiljnih planova i strategije osim da se nekome i negdje prikače a ustvari su potpuno beznačajan politički i društveni faktor.

Avatar MK
MK
09:52 14.09.2016.

A i bilo bi grozno da se sa HNS-om sastavi Vlada - pa da onda naprimjer Ministar Vrdoljak u sklopu "Radijator-Mafija" mora odstupiti.... Ili da se Plenkovic mora opravdavati zakaj Ministrica Kmica-Taritas pegla privatne racune drzavnom karticom...

Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
11:22 14.09.2016.

Lopovi i uhljebi......da SDP nije k_urva ne bi imali nijednog zastupnika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije