Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Crkva želi pomoći'

Bozanić posjetio branitelje i ponudio posredovanje. Glogoški: Hvala što ste uz nas!

Kardinal Josip Bozanić u Svaskoj posjetio branitelje
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/18
24.12.2014.
u 11:20

- Dragi hrvatski branitelji, Crkva je tu, ona želi biti od pomoći, ako vi nalazite načina kako će Crkva moći još više priskočiti u pomoć u okviru svojih ovlasti, tu smo, spremni smo, ako je potrebno posredovanje - poručio je kardinal Bozanić braniteljima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je na Badnjak oko 11 sati hrvatske branitelje koji prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj 66 te im je čestitao Božić.

– Draga braćo i sestre, sve vas srdačno pozdravljam. Danas je Badnjak, započinjemo božićno slavlje i htio sam upravo danas doći ovdje k vama, dragi hrvatski branitelji, da posvjedočim svoje zajedništvo i zajedništvo Crkve u hrvatskom narodu u Hrvatskoj s vama. Prenosim vam i pozdrave svih naših biskupa. Mi osjećamo s vama i osjećamo duboko vaša pitanja koja su puno šira i puno dublja nego samo određena materijalna pomoć. Vi ste živi svjedoci onoga što je Hrvatski narod želio na početku zadnjeg desetljeća prošlog stoljeća. Želio je Hrvatsku, slobodnu, samostalnu Hrvatsku utemeljenu na vrednotama koje duboko poštuje i želi naš narod. Vi ste tome živi svjedoci i upravo ste vi danas oni koji na to u prvom redu ukazujete, a onda dolaze ona sljedeća pitanja. Vaša služba je neizmjerno važna u ovom povijesnom trenutku naše hrvatske domovine – poručio je kardinal Bozanić braniteljima u Savskoj.

– Dragi hrvatski branitelji, Crkva je tu, ona želi biti od pomoći, ako vi nalazite načina kako će Crkva moći još više priskočiti u pomoć u okviru svojih ovlasti, tu smo, spremni smo ako je potrebno posredovanje. Vama i svima vašima, osobito onima koji vam nisu sada blizu, koji su dalje od vas, želim od srca radostan i blagoslovljen Božić i Novu godinu 2015. da ona bude i za vas i čitavu domovinu blagoslovljena, želim da se ostvare sve plemenite želje – dodao je kardinal Bozanić koji je svima podijelio medaljice Majke Božje od Kamenitih vrata.

Foto: Jakov Novak

(Foto: Jakov Novak)

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine zahvalio se što je Crkva ostala uz hrvatske branitelje.

– Od prvog dana kada su branitelji krenuli u Domovinski rat, kada su stvarali samostalnu i slobodnu Hrvatsku, nikada nismo razmišljali da ćemo se morati ponovno boriti za hrvatsku samostalnost. Nažalost, svjedoci smo da sve ove godine oni koji su trebali skrbiti o onima koji su stvarali hrvatsku domovinu, temelje hrvatske države, nažalost ostavili su ih ondje gdje nijedna majka ne bi ostavila svoje dijete, ali sve ovo vrijeme od početka Domovinskog rata do danas Crkva je ostala uz hrvatske branitelje. Zato vam hvala i vjerujem da ćemo konačno doći do rješenja da hrvatski branitelji i njihove obitelji ne budu više u Savskoj jer jedino s vjerom u Boga i molitvom za hrvatsku domovinu zajedno ćemo doći do rješenja – rekao je Glogoški.

Inače, u Savskoj je bio i Dario Kordić s kojim se Bozanić na dolasku pozdravio.

>> Bozanić pozvao na molitvu za branitelje i s braniteljima

Komentara 254

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
11:27 24.12.2014.

Josipović bi za posrednika uzeo Dejana Jovića ili onog psihologa iz Varaždina

DR
Drzinedaj
11:42 24.12.2014.

Koliko samo mržnje ima kod komentatora Garavog i Ogera, mislim da mrzr cijeli svijet, nije to dobro

DR
Drzinedaj
11:41 24.12.2014.

Ajde konačno je kardinal Bozanić pokazao kako izgleda bolja Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije