Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misa na Mirogoju

Bozanić pozvao na molitvu za branitelje i s braniteljima

Kardinal Bozanić predvodio misu na Mirogoju
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/11
01.11.2014.
u 18:30

- Blaženstva su jednostavno neophodan uvjet za kršćanski život - rekao je kardinal Bozanić

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić poručio je, iz crkve Krista Kralja sa zagrebačkog Mirogoja, da "povijest hrvatskog naroda i naše Domovine jasno pokazuje da su upravo naši sveci i blaženici bili promicatelji prave crkvenosti i graditelji pravednijega društva".

­Oni su nam i danas orijentir, putokaz i nadahnuće u rješavanju teških prilika u koje je zbog neodgovornosti dovedeno hrvatsko društvo. S ovog mjesta pozivam na molitvu za branitelje i s braniteljima. Molimo i za suradnju, međusobno poštovanje i uvažavanje u našem društvu – rekao je kardinal Bozanić, dodavši da su "putovi svetosti mnogostruki i prikladni pozivu svakog čovjeka i to postaje visoko mjerilo redovitog kršćanskog života".

­Ovdje se dotičemo evanđeoske poruke o blaženstvima. Blaženstva su jednostavno neophodan uvjet za kršćanski život. Ideali koji nam se danas predstavljaju nisu samo stupanj moralne ili vjerske savršenosti, oni su zapravo smjerokazi da se ostane na ispravnom putu. Ako se iz dana u dan ne ostvaruje poziv na siromaštvo duhom i čistoću srcem, na glad i žeđ za pravednošću, kao i druga blaženstva, postoji opasnost da se luta stranputicama – rekao je Bozanić.

>> Državni vrh i branitelji na Mirogoju odali počast umrlima

Komentara 81

CI
Cipifrend
20:10 01.11.2014.

Zašto se već jednom, ne uvede crkveni porez? pa da vidimo prave vjernike na djelu.

FR
franjo
22:27 01.11.2014.

Bozanić propovjeda ono u što ni sam ne vjeruje...

Avatar ljutatrava
ljutatrava
22:50 01.11.2014.

..i bozanić bi volio da se adz vrati na vlast,zato i spominje branitelje,opet bi bila simbioza vlasti i crkve a tek praonica love..i sve bez knjiga i knjigovođa,..dobri naš f.kuharić,pokoj mu dušu,on bi pozvao sve za stol i riješio sve u duhu crkve,pravde i boga dok ovaj bozanić udavi sa svojom pričom koju valjda samo on razumije i samo za jednu stranu,bez obzira dali je u pravu ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije