Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska komisija

Hrvatska traži oznaku izvornosti za paška janjetina, šoltansko i krčko masilnovo ulje

janjetina pag ovce
Foto: Marin Tironi/Pixsell
19.06.2015.
u 15:39

Po zaprimljenoj dokumentaciji Europska komisija razmatra svaki zaprimljeni zahtjev kako bi provjerila opravdanost zahtjeva i ispunjavanje uvjeta odgovarajućeg sustava

Ministarstvo poljoprivrede jučer je Europskoj komisiji uputilo još tri zahtjeva za registraciju oznake izvornosti i to za pašku janjetinu, šoltansko maslinovo ulje i krčko maslinovo ulje te je dostavilo dokumentaciju potrebnu za registraciju oznake na razini Europske unije.

Po zaprimljenoj dokumentaciji Europska komisija razmatra svaki zaprimljeni zahtjev kako bi provjerila opravdanost zahtjeva i ispunjavanje uvjeta odgovarajućeg sustava. Nakon završenog postupka razmatranja, Europska komisija objavljuje Jedinstveni dokument predmetne oznake u Službenom listu Europske unije, a u roku od tri mjeseca od objave svaka fizička ili pravna osoba izvan Republike Hrvatske može podnijeti prigovor na objavljeni zahtjev za registraciju oznake, nakon čega Europska komisija donosi konačnu odluku o registraciji oznake te se ista upisuje u registar Europske unije i DOOR bazu podataka o zaštićenim oznakama izvornosti, zaštićenim oznakama zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnim specijalitetima.

Foto: Alcatel

>> Znak “Izvorno hrvatsko” od sada će nositi i moslavački škrleti

Komentara 2

KR
krumember
21:16 19.06.2015.

Hrvatske ovce su najbolje za brijanje.

KR
kruti
16:05 19.06.2015.

za paška janjetina???kaj ste vi iz niš,ihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije