Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za ubojstvo

Svjedok: Ikica se u krivo vrijeme našao na krivom mjestu

ubojstvo
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/2
28.05.2014.
u 16:38

Ikica se, pojasnio je svjedok, našao na krivom mjestu u krivo vrijeme, nisu bili ljutiti samo na njega, one ranije prijetnje odnosile su se , kazao je Novaković, na njega i sve iz društva.

- Alija Mutiši me prije tri godine ničim izazvan pljunuo u autobusu, nisam reagirao.  Nisam mu nikad  prijetio, a nakon pljuvanja prvi sam ga put vidio lani u kafiću Indigo nekoliko dana prije nego je usmrćen njegov brat u našoj ulici. U Indigu nismo ni razgovarali, njegovi su me napali i srušili na pod, od udarca mi je pukla arkada – pričao je Nino Novakovića na riječkom Županijskom sudu na suđenju Marinu Ikici (23), optuženom za ubojstvo Ramadana Mutišija  potkraj ožujka lani u riječkom kvartu Podmurvice.

Tužiteljstvo Ikicu tereti da je u stanju jake prepasti zbog napada braće Mutiši - Ramadana, Alije i Besima -  zamahnuo nožem prema Ramadanu i ubo ga u lijevu stranu grudi. Od ozljede  plućnog krila i osrčja Ramadan Mutiši umro je na putu do bolnice. Potezanju noža, navodi se u optužnici, prethodila je svađa optuženog i trojice braće koji su ga okružili i počeli udarati rukama i letvom. Pojašnjavajući okolnosti koje su prethodile tragičnom sukobu Novaković je detaljno govorio o prijetnjama koje su nakon događaja u Indigu putem Facebooka upućivane njemu, Ikici, ali i cijelom njihovu društvu s Podmurvica od ekipe Roma s Rujevice.

Ikica se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme

- Poručio sam Aliju da nas dvojica sami riješimo problem, bez uplitanja drugih, da se i potučemo ako treba, no nije pristao. Na dan ubojstva prijatelj Antonio javio mi je da je netom prije vidio  30-ak Roma kako se spuštaju prema našoj ulici i da imaju palice pa smo nas dvojica izašli na ulicu. Ikicu nismo zvali da dođe  – ispričao je svjedok dodajući da je "sve već bilo gotovo" kad su stigli pred zgradu.

Ikica se, pojasnio  je svjedok, našao na krivom mjestu u krivo vrijeme, nisu bili ljutiti samo na njega, one ranije prijetnje odnosile su se , kazao je Novaković, na njega i sve iz društva. Susjeda optuženog  potvrdila je  da je najprije čula galamu, a potom vidjela  dvojicu Roma kako s letvom  udaraju Ikicu  i da ih je pokušao odgurnuti od sebe. I dvojica mladića, koji su slučajno prolazila ulicom, vidjela su veću skupinu Roma, njih dvadesetak, u blizini mjesta tragičnog obračuna. - Izgledali su opasno, imali su  palice , prestrašili smo se i kad su krenuli prema nama počeli smo bježati – ispričali su.

>>Ubijeni otac četvero djece htio je smiriti napadača s nožem

Komentara 1

ZJ
Zjako
09:56 09.12.2014.

Pa sada pozovite predstavnike tih manjina i pitajte kako se oni to žele integrirati u društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije