Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol

'Zakon o radu koči poslodavce'

okrugli stol,Ante Babić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
27.05.2014.
u 12:28

Svako podizanje poreza uslijed investicijskog ciklusa nije pametno - rekao je Viktor Pavlinić iz Tele 2

- Pravna i porezna nesigurnost, parafiskalni nameti, zastarjeli Zakon o radu i preveliki javni sektor pet je ključnih problema u poboljšanju gospodarske atmosfere – rekao je Ante Babić, predsjednik Udruženja stranih investitora u Hrvatskoj na održanom okruglom stolu. Istaknuo je da napretka ima, ali primjerice, Zakon o radu se ne mijenja.

- Postojeći Zakon o radu je staromodan i ne odgovara potrebama poslodavaca – rekao je Mladen Fogec, predsjednik uprave Siemensa. Rekao je kako su poslodavci dali sugestije ministru rada Mirandu Mrsiću te se nada da će uvažiti njihove prijedloge i popustiti pred pritiskom sindikata. Fogec i smatra da još uvijek postoji negativno stajalište javnosti prema stranim ulaganjima. Član uprave Tele 2 Viktor Pavlinić osvrnuo se je na namete Vlade na telekomunikacijski sektor.

- Nemam ništa protiv da bogatiji plate više poreza, dizanje poreza samo IT sektoru je nepromišljen kratkoročni potez s dugoročnim posljedicama. Svako podizanje poreza uslijed investicijskog ciklusa nije pametno. Čini mi se da vlada bira lakši put, umjesto da napravi ono što mora – rekao je Pavlinić. Za Inu je udar bila rasprodaja plina iz skladišta Okoli što ih je koštalo 270 milijuna eura, rekao je glavni ekonomist Ine Goran Šaravanja.

Velika ulaganja od sljedeće godine očekuje Zagreb. - Do kraja godine izradit će se katalog investicija i urbanistički plan, pa se od 2015. godine očekuje ulazak stranih ulagača – rekao je Harun Omerbašić, savjetnik gradonačelnika Milana Bandića za strana ulaganja.

>> Europski grad budućnosti za izravna strana ulaganja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije