Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM

Zahvaljujući naporima Plenkovićeve Vlade i ove sezone iznimni rezultati megajahtinga

Dubrovnik: Potpuno nova Lurssenova superjahta uplovila u Luku Gruž
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
14.07.2020.
u 20:00

Kada smo krenuli s pripremama na proljeće, Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma obavila je lavovski dio posla, shvatila problematiku i važnost megajahtinga u našem turizmu, poručuje kapetan Andrija Šimić, vlasnik Pomorske agencije Simmor.

Kapetan Andrija Šimić, vlasnik Pomorske agencije Simmor koja radi s najvećim svjetskim jahtama otkriva kako megajahting i ove turističke sezone bilježi iznimne rezultate te napominje kako su upravo zahvaljujući suradnji s resornim ministarstvom i Vladom uspješno pripremili ‘teren’ i za ovu turističku sezonu.

“Nitko od nas ovakvu godinu nije mogao ni sanjati. Očekivali smo rekordnu godinu u megajahtingu i sjajne rezultate, baš kao i dosadašnjih sezona. U zajedništvu s Vladom još smo u travnju počeli pripremati teren, krenuli smo s 19.svibnjom, a sada bilježimo 70 posto popunjenosti . To je nevjerojatan rezultat, doslovno znanstvena fantastika jer ostali bilježe pad od 70 posto”, objašnjava Šimić.

Kako tvrdi Šimić, najčešći gosti su iz arapskih zemalja, Sjeverne Amerike i Europljani, a i ove turističke sezone nema promjene u strukturi gostiju.

“Amerikanci nas vide kao raj na zemlji. Mi imamo mjere, pridržavamo ih se, nismo blokirani i imamo svojevrstan suživot s covidom. Uz to, na brodovima nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom što je dodatan plus”, ističe Šimić.

Šimić napominje kako su u pitanju gosti koji su u top sto najbogatijih ljudi svijeta i poručuje kako bez pomoći i podrške Vlade ovakav rezultat ne bi bio moguć.

“Ako se sve poklopi očekujemo odličnu sezonu, svi pokazatelji za sada su nam odlični, baš kao i najave. U pitanju su jahte od 24 do 160 metara tako da se možemo pohvaliti da unatoč situaciji i ove godine Jadranom plove neke od najvećih jahti na svijetu. Kada smo krenuli s pripremama na proljeće, Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma obavila je lavovski dio posla, shvatila problematiku i važnost megajahtinga u našem turizmu. Razumjela je kako su ti gosti nevjerojatno bitni te kako je impakt megajahtinga na turizam i ekonomiju ogroman. Imajte na umu da za jednu jahtu od stotinjak metara najam iznosi oko devet milijuna kuna na tjednoj bazi, od čega se 1,3 milijuna kuna odnosi na porez”, poručuje Šimić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije