Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Novoj Gradiški održani Regionalni dani EU fondova

U Novoj Gradiški održani Regionalni dani EU fondova
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/16
02.05.2019.
u 11:15

Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške i g. Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 29. travnja 2019. u Pučkom otvorenom učilištu Matija Antun Relković. Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške i g. Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Nove Gradiške kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU; Mirela Brechelmacher, direktorica Centra za razvoj Brodsko-posavske županije; Adam Đanić, direktor Industrijskog parka Nova Gradiška; Marijana Vidić Poleto, voditeljica LAG-a Zapadna Slavonija te Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške.

Foto: Ivica Galović/Pixsell

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Tako je Ivana Jelić iz Centra za razvoj Brodsko-posavske županije predstavila projekt „Suradnja za uspjeh 3“, Sanja Fišer iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavila je aktualne natječaje i natječaje u najavi, Doris Lešić iz HAMAG-BICRO-a govorila je o najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave i ključne točke u provedbi projekta, a njene kolege Sanja Malec i Ivan Križanović predstavili su financijske instrumente za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Na kraju edukativnog dana Domagoj Miljković iz Centra za tehnološki razvoj Brodsko-posavske županije održao je edukaciju „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su se predstavile aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznalo se posjetitelje s  procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su  mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Foto: Ivica Galović/Pixsell

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hrinfo@danifondova.eufondovi@mrrfeu.hr  ili na tel. 01/63 26 008

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije