Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet središnjica

Središnji prosvjed sindikata za 1.svibanj ove godine u Sisku

sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
27.04.2015.
u 13:36

Prosvjed će u petak početi u 10 sati kad će povorka krenuti prema Velikom kaptolu, gdje će biti obraćanja sindikalista

Središnji sindikalni prvosvibanjski prosvjed bit će održan u petak u Sisku. Organiziraju ga pet sindikalnih središnjica uz potporu sindikata SING i EKN. Sindikalisti su najavili dolazak u Sisak svojih 1500 članova iz drugih dijelova Hrvatske, a očekuju da im se na prosvjedu pridruže i Siščani.

Prosvjed će početi u 10 sati kad će povorka krenuti prema Velikom kaptolu, gdje će biti obraćanja sindikalista.

 - Nakon što smo 2012. Vladi dali žuti, a 2014. crveni karton, u ovoj predizbornoj godini imamo poruku za aktualnu i buduću Vladu – treba spasiti ono malo industrije što je u Hrvatskoj ostalo", rekao je Mladen Novosel, čelnik SSSH.

Dodao je kako su Sisak izabrali jer je on grad simbol gospodarstva i industrije, gjde je početkom 90-ih radilo 30.000 ljudi, od čega samo 15.000 u Željezari Sisak, a danas je to svedeno na ostatke ostataka.

 - Zbog politike su u Sisku propale brojne trvtke, a ako nestane Rafinerije Sisak je mrtav grad – rekao je Novosel.

 - Rekao je Milanović u Tuhelju, dok su se međusobno bodrili članovi Vlade, kako je njegova Vlada najuspješnija. O tom uspjehu jasno govore brojke od 317.000 blokiranih, 80.000 ljudi na minimalcu, 40.000 onih koji rade i ne primaju plaću, uz prosječnu mirovinu i plaću nedovoljnu za život. Ova Vlada je zaribala sve što je mogla zaribati, doduše nisu Bog zna što naslijedili, ali su rekli da znaju – i prevarili nas, rekao je Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata, an tiskovnoj konferenciji u Sisku.

 - Mogli smo izabrati i bilo koji drugi grad u Hrvatskoj jer ih je puno u sličnoj situaciji, cijela Hrvatska izgleda kao Sisak. No, u Sisku se sprema potpuno uništenje industrije što ne smijemo dozvoliti, dodao je Damir Jakuš iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Sidnikalisti iz sisačke Rafinerije; Predrag Sekulić (INAŠ), Zvonimir Mikloš (EKN) i Zdravko Dužić (SING) pozvali su na spas Rafinerije "MOL provodi genocid nad INA-om, a ova Vlada, kao i sve prethodne, to dopuštaju. Predsjednica je rekla da podržava Stožer za obranu Rafinerije, a premijer u Saboru rekao "ako treba, potući ćemo se". Poruka je iz Siska – vrijeme je da se potučemo jer više nema vremena. MOL nije većinski dioničar i pozivam Vladu da preuzme upravljačka prava u tvrtki. Treba lupiti rukom i reći – to je hrvatski nacionalni interes", rekao je predsjednik Stožera za obranu Rafinerije Predrag Sekulić.

>> Od ponedjeljka se pale pogoni sisačke Rafinerije

Komentara 1

LI
liskovaca
14:08 27.04.2015.

što su sindikati napravili da bude bolje?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije