Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovni cjenici

Razlika u računima za struju iznosit će 
tek nekoliko kuna

grafika struja
Foto: VL
1/2
Autor
Marko Biočina
09.12.2013.
u 19:00

Cijena električne energije za kućanstva sada je dosegnula donju granicu te se vjerojatno ne može očekivati daljnji pad cijena

Ulaskom Hrvatskog telekoma u opskrbu električnom energijom konkurencija na tom novom tržištu dosegnula je vrhunac pa je diferencijacija između ponuđača sve manja. Prema proračunu Večernjeg lista temeljenom na osnovnim cjenicima četiri alternativna domaća opskrbljivača za kućanstva, na razini prosječnog kućanstva s dvotarifnim brojilom i 3000 kWh godišnje potrošnje, razlika u mjesečnim računima iznosi tek nekoliko kuna. Što vjerojatno znači da je cijena za kućanstva sada dosegnula donju granicu te da se ne može očekivati daljnji pad cijena, čak i u slučaju dolaska nekog novog opskrbljivača.

Zbog toga je evidentno da će se borba među opskrbljivačima voditi isključivo kroz marketinške alate – posebnim popustima, dugoročnim garancijama cijene...

Njemački RWE i T-HT nude visoke jednokratne popuste novim korisnicima, ali bez garancije kretanja cijene u budućnosti. Slovenski GEN-I nudi kombinaciju nešto umjerenijeg bonusa novim korisnicima, ali i garantira da neće povećavati cijene do kraja 2015. godine. HEP ODS nagrađuje vjernost svojih korisnika garantiranom cijenom do 2017. godine i jakim loyalti programom. Kojega god alternativnog opskrbljivača odabere, prosječno kućanstvo će u odnosu na univerzalnu uslugu HEP ODS-a uštedjeti između 200 i 250 kuna.

>> HEP odgovorio na nastup HT-a kao opskrbljivača strujom

Komentara 2

Avatar Hazl113
Hazl113
07:42 10.12.2013.

Svi ono pljačkaju. Evo, radi čega se plaća paušal za struju, plin, vodu, pretplata za fiksnu liniju itd. Očito se izgubilo ono: Plati koliko potrošiš. Nema te doma 2 mjeseca i ta sranja moraš platiti. Jasno da su se svi zaštitili, pa se ne isplati sve to odjavit., jer naknadno uključenje košta. Zar ne bi bilo pošteno kako je bilo prije da platiš točno onoliko koliko potrošiš struje, plina, vode, razgovora na telefon itd. Ovako je svima ovima to ekstra profit kojeg pljačkaju od nas.

BR
brodludjaka
19:27 09.12.2013.

Da li bi bilo tko došao u ovu zemlju a da mu glavni cilj nije pljačka građana???? T-com nas pljačka 20 godina, a sada je pronašao još jedan način da nas opelješi. Naravno da im nitko ne može vjerovati, jer sve svoje korisnike tretiraju baš onako, kako je Mudrinića naučio njegov Franjo, kao stoku sitnog zuba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije