Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokirani

Poreznici odbijaju zahtjeve malih poduzetnika za otpisom duga

Slavko Linic
Grgo Jelavić/PIXSELL
11.02.2013.
u 08:00

Male tvrtke od Porezne uprave traže jednak tretman velikima i oprost dijela duga, a ne samo kamata, što im se u praksi odbija

Male tvrtke od Porezne uprave traže jednak tretman velikima i oprost dijela duga, a ne samo kamata, što im se u praksi odbija, piše Poslovni dnevnik.

Brojnim dužnicima u skraćenom postupku predstečajne nagodbe ministar Slavko Linić \"pomrsio\" je račune.

U tijeku priprema njihovih sporazuma s različitim grupama vjerovnika, pa tako i s državom, Porezna uprava po njegovom nalogu odbija sklopiti sprazum ako predlažu otpis dijela poreznog duga. Po Zakonu o predstečajnoj nagodbi otpis može maksimalno iznositi 70 posto, no takve prijedloge poreznici odbijaju pozivajući se na podzakonski propis kojega je donio ministar Linić krajem siječnja. Riječ je o pravilima za postupanje poreznika iz Naputka o kriterijima za restrukturiranje poreznog duga u skraćenom postupku predstečajne nagodbe.Na taj način će se najvjerojatnije izjaloviti planovi brojnih malih poduzetnika da svoje tvrtke izvuku iz problema, Iako Zakon kaže da je otpis dijela duga moguć, propis koji je Linić donio naknadno to ne dozvoljava.

Poduzetnici su takvim razvojem šokirani i kažu da ne vjeruju u to što im se događa pošto su svoje prijedloge temeljili na zakonskoj mogućnosti, a sada je ukida propis nižeg ranga. Takav je slučaj zabilježen kako doznaje Poslovni dnevnik i u Požegi gdje je nezadovoljni dužnik zatražio da se primjeni zakon, a ne Linićev propis. Što se dogodilo, pročitajte ovdje.

Komentara 4

LA
larala
08:09 11.02.2013.

što se nekad radilo u tajnosti to se danas radi javno, mocnicima i podobnicima se oduvijek otpisivalo dugovanje a, mali su placali za sebe i njih....linic i vladajuca garnitura sada jasno daju do znanja što im je cilj a, mantre o malim obrtima i firmama samo su floskule kojima se utišava javnost...nema ovo nikakve veze s uvođenjem reda, ovo je samo uvod u ono što nas ceka.....sve ce uništiti da bi narod pretvorili u kmetove koji ce raditi za šaku riže....

AN
anadora11
09:59 11.02.2013.

Zašto oprostiti bilo kome,imam primjer u obitelji, putovalo se na more ,na skijanje,kupovao se džip na račun tvrtke da se smanji porez,trošilo se na sve strane glumeći neku elitu,od države izvlačili poticaje,djeca stipendije sve što se moglo izvući,a radnicama koje rade i ostvaruju im profit nisu uplaćeni doprinosi ,nije plaćen porez ,iznos veći od 500.000 kuna i sada se čeka da država to oprosti,a u međuvremenu otvoren obrt.

DZ
dzalic
09:50 12.02.2013.

Ma naravno njima otpisati dug a sirotinju objesiti za kunu .To je nama nasa borba dala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije