Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNE USPJEHA

Ovo su brokeri koji stoje iza nekih od najvećih i najuspješnijih kompanija

ANO društvo za brokerske poslove
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/3
23.09.2022.
u 08:58

„ANO brokeri su pravi partner za eksponencijalan rast poslovanja“ kazala je Suzi Vučković iz tvrtke Poslovna inteligencija. Aktivno koriste usluge ANO-a, društva za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju

Ovlašteni brokeri u osiguranju izbor su svih tvrtki koje svoje poslovanje žele zaštiti od rizika, a posebno su važni partneri za one tvrtke koje zbog svoje veličine ili organizacije nemaju za to specijalizirane zaposlenike. Brokeri detaljno i objektivno analiziraju potrebe i poslovanje klijenta, procijene gdje je poslovanje izloženo rizicima, a zatim klijenta savjetuju o mogućnostima, optimalnim rješenjima i tako štede novac.

Oni su stručnjaci su koji imaju uvid u tržišne trendove te dobro poznaju sva osiguravajuća društva i njihove proizvode. Brzo i precizno analiziraju sve stavke ponuda i predlažu najbolje osiguravajuće društvo i policu osiguranja za konkretnu potrebu klijenta, a mogu ishoditi i police koje su posebno sastavljene imajući u vidu specifičnosti klijentova poslovanja.

Sustavi za bolji nadzor poslovanja

O tome kako suradnja s brokerima izgleda u praksi porazgovarali smo sa Suzi Vučković iz tvrtke Poslovna inteligencija. Tvrtka se bavi strateškim ICT konzaltingom i implementacijom IT sustava, a uz sjedište u Zagrebu posluje i u Londonu, Beču, Podgorici, Beogradu, Sarajevu, Ljubljani te od nedavno u Stockholmu.

„Poslovna inteligencija bavi se ICT konzaltingom i poslovima implementacije sustava posebno skrojenih za tvrtke koje žele bolji nadzor nad poslovanjem i mogućnost brze prilagodbe. Naši su strateški projekti usmjereni na ICT infrastrukturu i organizaciju kojima stvaramo temelje za upravljanje složenim informacijskim sustavima.“, kaže Vučković. Tvrtka se ubrzano razvija proteklih godina, a odnedavno je zbog ubrzanog tržišnog uspjeha uvela i nove programe, pa i izdvojila timove iz matične tvrtke formirajući nove – poput kompanije Legit Software koja je specijalizirana za rješenja za upravljanje osobnim podacima i u ovom trenutku broji već preko 3o ljudi.

Osim toga, tvrtka nudi i edukacije stručnjaka u području analize i prikaza podataka, pripreme i obrade podataka i Big Data i takozvanu BIRD akademiju, program plaćene stručne prakse za diplomce, ali i sve zainteresirane, objašnjava Vučković, kroz koji mladi mogu dobiti praktična znanja posebno važna na početku karijere i to kroz sudjelovanje u sustavnom programu edukacije iz područja implementacije naprednih analitičkih sustava, uz podršku i mentorstvo vrhunskih stručnjaka Poslovne inteligencije. Ono što ovaj program dodatno izdvaja jest činjenica da, po završenom programu, pojedinci koji postignu najbolje rezultate imaju priliku za daljnji razvoj kroz nastavak svoje karijere u Poslovnoj inteligenciji.

Suzi Vučković iz tvrtke Poslovna inteligencija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Ključna podrška partnera

„Moje aktivnosti pokrivaju višeslojnu podršku poslovanju tako da čitava naša matična organizacija koja broji preko 200 ljudi u više ureda i organizirana je djelomično po odjelima, ali primarno po alatima koje timovi koriste, može raditi svoj posao bez zastoja. U tome svakako trebam podršku partnerskih tvrtki, a Ano brokeri u osiguranju jedna su od onih s kojima najduže i najbolje surađujem“ objašnjava.

„Naša je suradnja primarno vezana za vozni park i potrebna osiguranja, no iako se čini kao naizgled jednostavan posao, važno je znati da je tvrtka znatno narasla u posljednjih nekoliko godina, dok se organizacija mijenja ovisno o alatima koje koristimo u poslu. Rasli smo brojem usluga, uredima i brojem klijenata, stvari su postajale kompleksnije, dok istodobno za nas nije imalo smisla imati zaposlenike koji se bave isključivo ugovaranjem i vođenjem takvih usluga jer to nije naš ključni biznis.“, kaže Vučković pa dodaje da je upravo zato važno da ima partnere koji su produžena ruka organizacije.

„Suradnja s Ano mi je bila i ostala izvrsna jer su oni pravi partner koji mi svojim poznavanjem tržišta pomaže da se usredotočim na ključne aktivnosti koje donose najviše vrijednosti.“, kaže pa navodi primjer: „Mi smo zajednički analizirali potrebe i zaključili da je flotni pristup ono što je potrebno našoj tvrtki. Složili smo se da je za sadašnje potrebe tvrtke taj pristup, ne samo najjednostavniji, nego da će ugovoreno biti u konačnici i financijski povoljnije.“.

Poslovni suradnici Suzi Vučković, Kruno Bartolić i Tin Lesić u prostoru tvrtke Poslovna inteligencija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Na pitanje što se promijenilo u odnosu na ranije poslovanje nastavlja: „Od početka kada vrlo temeljito objasne sve ponude i koju bismo trebali odabrati, pa čak i ako je recimo malo skuplja, što zaista čvrsto argumentiraju, do toga da od njih dobivam 'ključ u ruke', preuzeli su cijeli jedan dio posla i sve pozadinske stvari - na vrijeme dobijemo obavijest da nešto ističe ili se treba obnoviti, kao i svu potrebnu dokumentaciju i temeljitu podršku. To se posebno pokazalo fantastičnim u doba pandemije kada sam zaista mislila da bih bez suradnje s njima imala nemoguć zadatak.“.

„Puno je lakše raditi ako imamo jednu referentnu točku, jednog partnera koji poznaje naš ustroj, potrebe i način poslovanja. Osim toga, imamo i bolje uvjete, povoljnije za nas u financijskom smislu. No, posao najviše olakšava to što u njih imamo apsolutno povjerenje utemeljeno na godinama izvrsne suradnje i iznimno kvalitetnu komunikaciju.“, zaključuje Vučković.

ANO društvo za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju osnovano je 2000. godine kao podružnica globalnog Aon-a, vodećeg svjetskog pružatelja usluga upravljanja rizicima i posredovanja u osiguranju i reosiguranju koji broji više od 50.000 zaposlenika u 120 zemalja svijeta. Od 2017. tvrtka je u hrvatskom vlasništvu te nastavlja uspješan, eksponencijalan rast poslovanja. U više od dva desetljeća na hrvatskom tržištu za klijente su u osiguranje plasirali više od dvije milijarde kuna premija, te brinu i upravljaju programima osiguranja za neke od najvećih i najuspješnijih domaćih i međunarodnih kompanija, nastojeći im omogućiti bezbrižno i fokusirano poslovanje u sve kompleksnijem svijetu.

Sadržaj nastao u suradnji s ANO-om.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije