Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radnice šokirane

Orešarov Uzor ide u stečaj, a šezdesetak radnica na burzu

\'za zivot...radovic...08.07.06 novi vinodolski...otvorenje bazena hotel and resort...oresar, gradonacelnik novog i suker snimio...goran kovacic\'
Goran Kovačić/PIXSELL
09.02.2011.
u 19:22

Bruno Orešar dao je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora

– Jutros je u tvrtku došao vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Bruno Orešar i obavijestio nas da će uprava pokrenuti stečaj. Kaže da će 45 radnica iz proizvodnje nastaviti raditi, preuzet će ih tvrtka Kopča, a ostalih 60-ak ide na burzu rada – kroza suze je ispričala sindikalna povjerenica Ljiljana Šućur.

– Znale smo da nas to očekuje, međutim šokirana sam arogancijom, bezobrazlukom i bahatim nastupom našeg vlasnika. Nije mi jasno kako je moguće da vam se ne uplaćuju doprinosi već šest godina, niste dobili pet plaća, a onda vam dođe gazda i kaže da on to nije znao. U jednom bezobraznom, bahatom nastupu prijeti mi tužbom zbog širenja lažnih informacija. Optužuje nas da smo mi krive za stečaj – ispričala nam je Šućur.

>>Bruno Orešar upropastio je Jadrankamen, Uzor i Monter

Novosti ima i u drugoj tvrtki Brune Orešara Jadrankamenu. Kako nam je rekao sindikalni povjerenik Tonči Drpić, Bruno Orešar dao je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora. Ostavku je dao i dopredsjednik uprave Dominis.

– Otkrili smo da je predsjednik uprave Stančić zaključio radni odnos još 31. siječnja. Razbježali su se kao miševi! – kaže Drpić.

Komentara 16

MA
marini
19:40 09.02.2011.

opljačka firmu i onda da otkaz ma neznam što radi DORH

JA
jankoprekobrda
19:41 09.02.2011.

Pod hitno pokrenuti postupak za njegov pritvor zbog moguceg utijecaja na svijedoke i unistavanje dokaza.

Avatar tomsom
tomsom
19:40 09.02.2011.

bilo je važno biti uz franju. igrati njegov omiljeni sport dok je mladost ginula. tada su pamet, sposobnost, domoljublje bili podređeni neki drugim vrijednostima. tako se ovo smeće i obogatilo. trebali su pustiti radnike da mu popeglaju jaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije