Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slabiji rezultati

Kraš Grupa u prvom tromjesečju s neto dobiti od milijun kuna

damir bulić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
29.04.2016.
u 10:55

Bruto dobit Kraš Grupe ostvarena je u iznosu 70,4 milijuna kuna, pri čemu je bruto marža na razini od 35,86 posto

Kraš Grupa je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 1,8 milijuna kuna, što je za 35 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok je neto dobit iznosila milijun kuna ili 44 posto manje, podaci su iz financijskog izvješća objavljenog danas.

Ukupni konsolidirani prihodi Kraša dosegnuli su 199,4 milijuna kuna i manji su za 3,6 posto. Pritom su prihodi od prodaje bili 196,4 milijuna kuna, od čega je na domaćem tržištu ostvareno  101,6 milijuna kuna, a na inozemnim 94,8 milijuna kuna.

Ukupni konsolidirani rashodi, pak, u tom su razdoblju iznosili 197,7 milijuna kuna te su bili 3,2 posto manji.

Trend povećanih nabavnih cijena osnovnih sirovina iz protekle godine nastavljen je i u prvom kvartalu ove godine, posebno cijena kakaovca i prerađevina od kakaovca, te šećera, navodi se u izvješću.

Bruto dobit Kraš Grupe ostvarena je u iznosu 70,4 milijuna kuna, pri čemu je bruto marža na razini od 35,86 posto. U promatranom razdoblju EBITDA iznosi 15,8 milijuna kuna pri čemu je EBITDA marža ostvarena na razini od 7,95 posto. Operativna dobit iz poslovanja u iznosi 3,9 milijuna kuna i veća je za 13,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U okviru ukupnog povećanja obujma prodaje na stranim tržištima, značajnije povećanje ostvareno je na prekomorskim tržištima s naglaskom na izvoz u Saudijsku Arabiju i Kanadu te na tržišta Švedske, BIH, Makedonije i Kosova, navode iz Kraša.

Dodaju i da su u prvom kvartalu nastavljene investicijske aktivnosti u modernizaciju proizvodne opreme i opreme za pakiranje što uz dodatne marketinške aktivnosti daje prostor razvoju i daljnjem jačanju Kraševih brandova. 

>> Neto dobit Kraš Grupe gotovo 15 milijuna kuna

Komentara 3

DU
Deleted user
12:54 29.04.2016.

Mislio sam da je Kras velika firma, ali prema ostvarenoj netto dobiti ne izgleda niti velika niti ozbiljna,

LI
liskovaca
13:12 02.05.2016.

opet smanjite sva pakiranja ali ovaj put na pola i zadržite iste ( visoke ) cijene! Eto para za uhljebe!

ZI
zion1
11:02 30.04.2016.

Da li vam je potreban kredit ??? Naša tvrtka je ime Zion Financial Services Limited, dajemo kredite zainteresiranim kupcem koji su u potrazi za kredite kako bi poboljšali svoje poslovanje, možemo vam pomoći s zajam do 15 milijuna €. Možemo vam pomoći pozajmljivanje novca, da pokrene posao ili proširiti svoje postojeće poslovanje, nudimo osobni zajmovi, auto krediti, poslovne zajmove, hipotekarni krediti, poljoprivredni krediti, ili kredit iz bilo kojeg razloga i sl Ako trebate kredit je danas da nas kontaktirate. Možemo posuditi do 15 milijuna eura. Pošalji nam se prijaviti: zionloan1@gmail.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije