Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Kongresna dvorana Ekonomskog fakulteta - Zagreb premala za predavanje američkog veleposlanika W. Roberta Kohorsta

Zanimljivo predavanje potaknulo je i mnoga pitanja okupljenih studenata i profesora o poslovnoj i političkoj situaciji u Hrvatskoj
17. listopada 2019. u 15:23 368 prikaza
Kongresna dvorana Ekonomskog fakulteta - Zagreb
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/6

Istaknuti američki poduzetnik s iskustvom u području prava, nekretnina i financija, koji je, među ostalim, znatan doprinos dao i mnogim javnim službama i obrazovanju, Nj. E. W. Robert Kohorst, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, održao je gostujuće predavanje pred više od 600 studenta u prepunoj kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta - Zagreb.

Veleposlanik Kohorst Ekonomski fakultet posjetio je povodom dobivanja prestižne američke AACSB akreditacije koju dodjeljuje AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), najstarije globalno akreditacijsko tijelo na svijetu za visokoškolske institucije iz područja poslovne ekonomije, onim institucijama koje su pokazale izvrsnost na svim područjima, uključujući podučavanje, istraživanje, razvoj kurikuluma i studijsko učenje.

Kongresna dvorana Ekonomskog fakulteta - Zagreb | Autor : Promo Foto: Promo

„Dobivanjem ove akreditacije Ekonomski fakultet ušao je u zajednicu 5% najkvalitetnijih poslovnih škola u svijetu“, istaknuo je u svom uvodnom govoru prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta te dodao kako je i u strategiji fakulteta, uz zaposlenike, naglašena važnost poduzetnika koji čine pozitivan ishod našeg obrazovnog procesa te da je stoga ovo pravo vrijeme i mjesto na kojem će veleposlanik Kohorst studentima dati svoj uvid u čimbenike koji povećavaju šanse za poduzetnički uspjeh.

Kao čovjek koji je u diplomaciju ušao iz poslovnog svijeta veleposlanik Kohorst okupljenima je kroz svoje predavanje pod nazivom „Four factors that increase chances for entrepreneurial success“ savjetovao što smatra potrebnim za poslovni uspjeh te koje su razlike između hrvatskog i američkog sustava.

„Za poduzetnički uspjeh morate imate četiri stvari - dobru ideju, strast, dobre partnere i ne smijete se bojati riskirati. U Hrvatskoj je potrebno više preuzimati rizik, ići hrabro naprijed i nikad ne odustajati. Tako se radi u SAD-u, a Hrvatska ima potencijal da ide u tom smjeru“, rekao je veleposlanik Kohorst.

Kongresna dvorana Ekonomskog fakulteta - Zagreb | Autor : Promo Foto: Promo

Zanimljivo predavanje potaknulo je i mnoga pitanja okupljenih studenata i profesora o poslovnoj i političkoj situaciji u Hrvatskoj. Uz studente i nastavnike Ekonomskog fakulteta predavanju su nazočili studenti i nastavnici ostalih fakulteta i veleučilišta te prof. dr. sc. Drago Prgomet, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, general Mladen Mikolčević kao i brojni uvaženi gosti.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale