Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene poduzetnice

Ivana Nikolić: Žene su kreativniji vođe od muškaraca

Ivana Nikolic
Pixsell
19.07.2012.
u 14:21

Jeste li znali da u Hrvatskoj oko 25-30% poduzetnika čine žene? Donosimo vam priču Ivane Nikolić, vlasnice tvrtke Indigo plavo i hrabre poduzetnice

Ivana Nikolić vlasnica je tvrtke Indigo plavo d.o.o., agencije za tržišne komunikacije, i Indigo komunikacija d.o.o., agencije za odnose s javnošću i savjetovanje. Također, akademska je slikarica i asistentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Predsjednica je i udruge MRAK – Mreže za razvoj i kreativnost koja svake godine organizira Dan kreativnosti i inovativnosti.

Otkrila nam je zbog čega je odlučila ući u svijet poduzetništva.

Rekla bih da je to uvijek individualno i najbolje stvari napravim kad sam jako ljutita. Bila sam ljutita na svog bivšeg poslodavca i rekla sam da ja to mogu bolje. S obzirom na to da su mi cijeli život strast komunikacija i psihologija, a došla sam iz kreativnog svijeta, meni je bilo strašno važno kako da ja s tim vizualnim elementima maksimalno iskomuniciram ljudima ono što će prihvatiti i što će im se svidjeti. Ta ideja nije se svidjela mom bivšem poslodavcu, rekla sam da ja to mogu drukčije i tako je sve krenulo. Možda čak iz nekog mojeg inata i iz ideje kako bih spojila sve svoje strasti.

Dobro je imati prvog klijenta

– Što se tiče osnivanja same tvrtke, to nije toliko komplicirano otvoriti osim što morate imati osnovni kapital. Ja sam imala pomoć svoje obitelji i oni su tu meni izašli ususret. Rekli su da će mi pomoći, a poslije su me pustili da se sama borim. Na početku je dobro imati prvog klijenta koji vas čeka. Nije dobro krenuti u posao tako kako sam ja krenula – čistim srcem.

 Ostatak intervjua pročitajte na Pametnoj kuni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije