Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokapitalizacija

Hrvatski kralj željeza preuzima slovensku tvornicu obuće Peko

Željko Biloš (1)
Davor Javorovic/Vecernji list
29.03.2013.
u 16:12

Osječani su se obvezali, između ostaloga, dokapitalizirati Peko s četiri milijuna eura, a u razvoj uložiti još dodatna dva milijuna eura te od sadašnjih 380 u idućih pet godina zadržati barem 280 radnika.

Osječki Osimpex u vlasništvu Željka Biloša trebao bi preuzeti slovensku tvornicu obuće Peko. Čitav posao, kako piše slovenski Dnevnik, mora potvrditi još slovenska Vlada jer je 66 posto dionica u vlasništvu države. 

Za ponudu pristiglu s osječke adrese odlučila se tamošnja Državna komisija iako je ona bila za milijun eura manja od Blue Rose Trust Funda sa sjedištem u Delawareu u SAD. Osječani su se obvezali, između ostaloga, dokapitalizirati Peko s četiri milijuna eura, a u razvoj uložiti još dodatna dva milijuna eura te od sadašnjih 380 u idućih pet godina zadržati barem 280 radnika. 

U Upravi osječkog Osimpexa čiji je vlasnik prošloga tjedna priveden u policiju zbog sumnje na poticanje na davanje mita, a potom pušten, u petak nisu željeli komentirati kupovinu Peka. Slovenski mediji novoga vlasnika nazvali su “hrvatskim kraljem željeza” navodeći kako je Osimpex osnovan 1990. godine i od tada u vlasništvu Željka i Nade Biloš, a osnovna mu je djelatnost kao i povezanih tvrtki proizvodnja i veletrgovina te poluproizvodi od željeza i čelika. U njihovu vlasništvu je i trgovački centar Portanova u kojega su uložili oko 80 milijuna eura.

>>Uz ime \'kralja željeza\' dopisali broj pomoćnika bivšeg šefa SOA-e

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije