Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička košarica

Hrvatska je skuplja od Španjolske i uz bok luksuznom Dubaiju

\'suncanje_nnn_ziv_01062010\'
Arhivska fotografija
01.04.2012.
u 17:52

Sedamdesetak eura, bez ulaznica i prijevoza, iznose dnevni troškovi po turistu koji ljetuje u Istri

Hrvatska je za turiste u kategoriji skupljih zemalja – skuplja od Španjolske, Portugala i Cipra i samo dvadesetak kuna jeftinija od luksuznog Dubaija. Pokazalo je to istraživanje britanskog portala Post Office Travel Money.

Novinari su sastavili tzv. dnevnu turističku košaricu u koju su uvrstili najtraženije namirnice i usluge koje turisti tijekom ljetovanja trebaju te napravili usporedan popis troškova za 40 najpopularnijih turističkih zemalja na svijetu. Hrvatska je zauzela poprilično visoko 15. mjestu po visini dnevnih troškova. U košarici su kave, boca piva i coca-cole, mala boca mineralne vode u kafićima, krema za sunčanje, sredstvo protiv insekata, kutija marlbora te večera za dvoje s bocom vina. Ovakav trošak u Hrvatskoj iznosi 58,39 funti, tj. 70 eura ili 525 kuna.

Novinari portala košaricu su slagali prema cijenama iz Pule, uz Vukovar tradicionalno najskuplji grad u RH. Prema cijenama turističkih sadržaja (ulaznica u muzeje i galerije, autobusa i izleta) dubrovačka košarica “teži” 216,45 funti i stavlja ga na 13. mjesto od 23 najskuplja grada na svijetu.

Komentara 34

BO
bomba
18:21 01.04.2012.

bliži nam se turistička sezona i novinari opet potiču priču o skupoći kod nas. Gospodo novinari ljetovanje nije obavezno i to je luksuz. Ne može se reći kod nas je skupo a kod njih nije. Pa kremu za sunčanje prodali su nam britanci ili nijemci isto tako i otrove protiv insekata. Kutija cigareta u nas je jeftinija od one kupljenje u britaniji ali oni se žale na to. I pivo nam je jeftinije nego u njih i sam izlazak u kafe bar je jeftiniji kod nas nego kod njih a u nas imaju prirodu i savršen pogled na more i miris mediterana a u Londonu pogled na smrdljivu temzu okupanu maglom i miris kanalizacije cijelog londina. Ako im je tamo jeftinije neka idu tamo i onako mi ne možemo primiti sve turiste jer i kapaciteti imaju svoju gornju granicu. Meni je smiješno kako sjevernjaci hoće da dođu na mediteran i pritom da prođu eftinije i da uštede a ne da potroše. Turistički odmor je luksuz i ako imaš novaca putuj a ako ne onda se snalazi u svome dvorištu.

BO
bomba
18:39 01.04.2012.

nekakav Što se buniš idi tamo gdje se osječaš bogom. Ako ti nešto ne valja nemoj to konzumirati, konzumiraj ono što ti valja i odgovara tvojim potrebama i misliš da je vrijedno tog novca. Kod nas tako se ponašaju jerr im se može i gosti iz godine u godinu stalno dolaze. Kad gosti ne budu dolazili i oni će svoje navike promjeniti i više truda uložiti. 90-tih nije bilo puno gostiju i za ono malo su se trudili a davali su usluge ispod cijene i ispod ljudskog dostojanstva. Ako misliš da treba pljuvati po sebi onda počni od sebe. Ako ti ne valja idi gdje ti valja i rješen problem.

Avatar nekakav
nekakav
18:26 01.04.2012.

da, kremu su nam prodali britanci... al su ipak naši trgovci zaračunali maržu od 40%! u španjolskoj, turskoj, turist je bog. kod nas kreten kojeg treba oderati. za cijeli naš dio jadrana žalosna je istina da je posluga najgora. a dolaze sve zahtjevniji turisti. nikom nije jasno da sunca ima i na sjevernom polu? i da austrija ima više os turizma od nas? čak nas i mađari šišaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije