Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Hangar 18 ide u predstečaj, nepodmirene obveze 170 milijuna kuna

Za povjerenika predstečajnog postupka imenovan je Nenad Homar te su pozvani vjerovnici da u tri tjedna od dostave rješenja prijave svoje tražbine na koje bi se dužnik i povjerenik predstečaja treba očitovati u zakonskom roku.
11. rujna 2019. u 14:25 3 komentara 805 prikaza
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Trgovački sud u Bjelovaru u srijedu je otvorio predstečajni postupak nad Hangarom 18, tvrtkom za računalne djelatnosti i proizvođačem smartphonea ''Noa'', pri čemu su utvrđene nepodmirene obaveze od 170,2 milijuna kuna.

Nakon 15 godina uspješnog poslovanja Hangar 18 ulazi u fazu restukturiranja poslovanja

Predstečajni postupak otvoren je na prijedlog predstavnika Hangara 18 koji je dostavio potvrdu Financijske agencije (Fina) u kojoj je istaknuto kako je račun u neprekidnoj blokadi 41 dan te da su početkom ovog tjedna nepodmirene obveze za plaćanje iznosile 170,2 milijuna kuna.

Za povjerenika predstečajnog postupka imenovan je Nenad Homar te su pozvani vjerovnici da u tri tjedna od dostave rješenja prijave svoje tražbine na koje bi se dužnik i povjerenik predstečaja treba očitovati u zakonskom roku. Za 10. prosinca zakazano je ročište na kojem bi se trebalo ispitati tražbine vjerovnika. 

Naložen je i upis zabilježbe otvaranja predstečaja nad nekretninama Hangara 18, poslovnim zgradama i pogonima te tvrtke u Koprivnici.

NOA Blokirani račun i milijunski dugovi Krah poznate tvrtke koja je radila hrvatske mobitele?

Hangar 18, tvrtka osnovana 2005. godine, donedavno je zapošljavala stotinjak ljudi, temeljni joj je kapital 11,98 milijuna kuna, a osnivač i direktor je Mario Kralj. Prije dvije godine Deloitte ju je proglasio jednom od 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj i istočnoj Europi.

Hangar 18 je prije nekoliko godina na tržište  izbacio smartphone pod vlastitim brendom, ''Noa''.

Nedavno je Mario Kralj izjavio je da je našao strateškog partnera i da u Koprivnici namjerava otvoriti tvornicu televizora. Kako se isticalo, televizore, koji su im hit proizvod, tvrtka je dosad sklapala u logističkom centru vrijednom sedam milijuna kuna za što je iz EU-ovih fondova povukla 2,5 milijuna kuna.

NOA PROMO Šibenik je dobio svoj NOA brand store
Zagreb: Ministar Banožić primio u posjet ministricu Oružanih snaga Francuske
NABAVKA AVIONA
Hrvatska na slatkim mukama: Francuski Rafale u laganoj prednosti pred američkim F-16?
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
  • antonelić:

    vidi se da se može !!! uz svesrdnu pomoć partije na vlasti ( zloč.u.poduhvata ) ...

  • Marko M:

    Toliko o statistici i najbrže rastuća tvrtka bla bla bla... U Koprivnici se telkaći ne proizvode, a kao što možemo pročitati iz teksta stotinu obitelji je ostalo bez primanja. Najsramotnije u svemu tome je to da su se Župan i ... prikaži još!i Gradonačelnik i drugi predstavnici grada Koprivnice naslikavali i hvalili ovom tvrtkom, a u stvari ispada da nisu imali pojma. I naravno nitko od njih ne osjeća se odgovornim da građanima kaže izvini ili oprosti.

  • DjD:

    Nije sramota propasti. Sramota je ne pokušati i onda sa zlobom komentirati.