Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neprekidna blokada

Hangar 18 ide u predstečaj, nepodmirene obveze 170 milijuna kuna

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
11.09.2019.
u 14:25

Za povjerenika predstečajnog postupka imenovan je Nenad Homar te su pozvani vjerovnici da u tri tjedna od dostave rješenja prijave svoje tražbine na koje bi se dužnik i povjerenik predstečaja treba očitovati u zakonskom roku.

Trgovački sud u Bjelovaru u srijedu je otvorio predstečajni postupak nad Hangarom 18, tvrtkom za računalne djelatnosti i proizvođačem smartphonea ''Noa'', pri čemu su utvrđene nepodmirene obaveze od 170,2 milijuna kuna.

Predstečajni postupak otvoren je na prijedlog predstavnika Hangara 18 koji je dostavio potvrdu Financijske agencije (Fina) u kojoj je istaknuto kako je račun u neprekidnoj blokadi 41 dan te da su početkom ovog tjedna nepodmirene obveze za plaćanje iznosile 170,2 milijuna kuna.

Za povjerenika predstečajnog postupka imenovan je Nenad Homar te su pozvani vjerovnici da u tri tjedna od dostave rješenja prijave svoje tražbine na koje bi se dužnik i povjerenik predstečaja treba očitovati u zakonskom roku. Za 10. prosinca zakazano je ročište na kojem bi se trebalo ispitati tražbine vjerovnika. 

Naložen je i upis zabilježbe otvaranja predstečaja nad nekretninama Hangara 18, poslovnim zgradama i pogonima te tvrtke u Koprivnici.

Hangar 18, tvrtka osnovana 2005. godine, donedavno je zapošljavala stotinjak ljudi, temeljni joj je kapital 11,98 milijuna kuna, a osnivač i direktor je Mario Kralj. Prije dvije godine Deloitte ju je proglasio jednom od 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj i istočnoj Europi.

Hangar 18 je prije nekoliko godina na tržište  izbacio smartphone pod vlastitim brendom, ''Noa''.

Nedavno je Mario Kralj izjavio je da je našao strateškog partnera i da u Koprivnici namjerava otvoriti tvornicu televizora. Kako se isticalo, televizore, koji su im hit proizvod, tvrtka je dosad sklapala u logističkom centru vrijednom sedam milijuna kuna za što je iz EU-ovih fondova povukla 2,5 milijuna kuna.

Komentara 3

AN
antonelić
14:44 11.09.2019.

vidi se da se može !!! uz svesrdnu pomoć partije na vlasti ( zloč.u.poduhvata ) ...

MM
Marko M
16:26 11.09.2019.

Toliko o statistici i najbrže rastuća tvrtka bla bla bla... U Koprivnici se telkaći ne proizvode, a kao što možemo pročitati iz teksta stotinu obitelji je ostalo bez primanja. Najsramotnije u svemu tome je to da su se Župan ii Gradonačelnik i drugi predstavnici grada Koprivnice naslikavali i hvalili ovom tvrtkom, a u stvari ispada da nisu imali pojma. I naravno nitko od njih ne osjeća se odgovornim da građanima kaže izvini ili oprosti.

DJ
DjD
17:27 11.09.2019.

Nije sramota propasti. Sramota je ne pokušati i onda sa zlobom komentirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije