Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lindström

Finski div poziva domaće tekstilce da za njega šivaju radnu odjeću

mislav barišić
Marko Prpić/PIXSELL
07.05.2013.
u 12:00

Direktor Mislav Barišić kaže da u Jankomiru peru i iznajmljuju desetke tisuća komada radne odjeće mjesečno. Žele nove klijente

Jedna od najjačih svjetskih tvrtki u segmentu najma visokokvalitetne radne odjeće, finski Lindström, otvorila je u zagrebačkom Jankomiru prvu poslovnicu s postrojenjem za pranje radne odjeće. Po modelu outsourcinga, poslovni klijenti od Lindströma će moći unajmiti radna odijela prilagođena određenom gospodarskom sektoru. Mislav Barišić, direktor Lindströma za Hrvatsku, kaže da već u prvoj fazi poslovanja imaju kapacitet iznajmljivanja i pranja više desetaka tisuća komada radne odjeće mjesečno.

– Želimo privući klijente iz proizvodnog sektora te smo potpisali ugovore s domaćim tvrtkama iz prehrambenog i tehnološkog sektora – kazao je Barišić ističući da najam radnih odijela tvrtkama omogućuje uštede.

Iz Lindströma svakodnevno na radna mjesta dostavljaju čistu radnu odjeću, a korisnik plaća samo uslugu najma. Takav model poslovanja prepoznale su brojne tvrtke u svijetu. Trenutačno posluju u 20-ak europskih i azijskih zemalja, a u 2011. ostvarili su 262 mil. eura prihoda. Više od milijun korisnika svakodnevno nosi njihovu radnu odjeću – u matičnoj Finskoj svaki treći radnik u proizvodnom sektoru.

Barišić ne skriva da je Lindström na naše tržište privuklo skoro priključivanje Hrvatske EU. Skandinavskim tvrtkama izuzetno je važna pravna sigurnost i stabilnost koju EU pruža ulagačima, objašnjava Barišić te najavljuje suradnju s tekstilnom tvrtkom s područja RH ili okolnih zemalja koja bi ekskluzivno šivala za tržište JI Europe.

– Ovo je velika prilika domaćim tekstilnim tvrtkama da pokažu koliko su konkurentne i to će im biti svojevrstan tržišni test. Već smo kontaktirali s nekoliko domaćih tekstilaca koji će dobiti priliku na natječaju – kazao je Barišić.

>> Međimurski tekstilci zapaženi na pariškom sajmu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije