Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati istraživanja

Evo za kojim će poslovima rasti potražnja 2014. godine

poslovna žena
Foto: DPA/PIXSELL
07.01.2014.
u 12:50

Rezultati se odnose na SAD, no, kako navodi MojPosao, ''pokazuju trend koji može poslužiti kao dobra smjernica i onima koji su orijentirani na europsko tržište rada''.

CareerBuilder i Economic Modeling Specialists Intl. (EMSI) objavili su rezultate posljednjeg istraživanja tržišta rada SAD-a koje otkriva rast potražnje više od sedam posto za 12 poslova između 2010. i 2013. godine i koji će bilježiti porast i ove godine, prenosi portal MojPosao.

Rezultati se odnose na SAD, no, kako navodi MojPosao, ''pokazuju trend koji može poslužiti kao dobra smjernica i onima koji su orijentirani na europsko tržište rada''.

Tih 12 poslova su: Software Developer (Applications and System Software) (11%), analitičar tržišta, specijalist u marketingu (14%), specijalist za razvoj (8%), financijski analitičar (7%), fizioterapeut (7%) Web Developer (11%), logistički koordinator (10%), administrator baze podataka (10%), planer sastanaka i konvencija (14%), tumač i prevoditelj (14%), naftni inženjer (21%) i analitičar informacijske sigurnosti (8%).

>> Ova zanimanja bila su najtraženija u 2013. godini

Komentara 1

DH
dalibor.hren
22:19 15.01.2014.

Kod nas će rasti potražnja za punim kontejnerima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije