Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Čačićevo ministarstvo: Mađari žele surađivati i na LNG-terminalu

Mađarska je također zainteresirana za blisku suradnju dvije državne tvrtke MVM i HEP i na području povezivanja elektroenergetskih tržišta te šireg korištenja obnovljivih izvora energije, posebno vjetroelektrana, priopćilo je ministarstvo
23. svibnja 2012. u 18:58 42 komentara 6 prikaza
čačić, mađari
Foto: Ministarstvo gospodarstva

Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, primio je danas predstavnike mađarske vlade na čelu s Pál Kovácsom, državnim ministrom za energetiku ministarstva nacionalnog razvitka Republike Mađarske.

Iz ministarstva je priopćeno da su razgovarali o projektu LNG-terminala na Krku, tržišnoj suradnji na području proizvodnje električne energije i Dunavskoj strategiji, koja obuhvaća sve potencijalne projekte u regiji koji su u funkciji pouzdane opskrbe plinom i koji su rangirani po svojoj važnosti.

Među prioritetnim projektima nameće se projekt LNG-terminala u Hrvatskoj. Mađarska je zainteresirana za sudjelovanje preko svoje državne tvrtke MVM u svim aktivnostima vezanima uz razvoj projekta LNG-terminala. Mađarska je također zainteresirana za blisku suradnju dvije državne tvrtke MVM i HEP i na području povezivanja elektroenergetskih tržišta te šireg korištenja obnovljivih izvora energije, posebno vjetroelektrana, priopćilo je Čačićevo ministarstvo.

Čačić je mađarsku stranu izvijestio o programu izgradnje HE na Dravi. U okviru Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Mađarske o suradnji u jačanju sigurnosti opskrbe energijom, dogovoreno je osnivanje Međudržavnog povjerenstva koje će operativno djelovati u cilju jačanja sigurnosti opskrbe energijom, zaključuje se u priopćenju.

OPAKA BOLEST
Što je virus Zapadnog Nila i kako se prenosi? Bio je koban za glumicu Furlan
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • ENTUZIJASTA:

    Intenzivirao je poslove sa Mađarskom! Ništa od pravde za male ljude-lopina!

  • \"strombolila\":

    Uh, Ja mislio dosli po njega, ono ispada da i madjari postaju LOPINE kao Cacic prekrivaju TKD...................ma ljudi bozi, dajte jednom nas rijesite ovog cudovista biti cemo Vam veoma zahvalni!!!!!!

  • mracinovac:

    Sve žele samo da ga oslobode krivnje za dvostruko ubojstvo.