Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret s mađarima

Čačićevo ministarstvo: Mađari žele surađivati i na LNG-terminalu

čačić, mađari
Ministarstvo gospodarstva
23.05.2012.
u 18:58

Mađarska je također zainteresirana za blisku suradnju dvije državne tvrtke MVM i HEP i na području povezivanja elektroenergetskih tržišta te šireg korištenja obnovljivih izvora energije, posebno vjetroelektrana, priopćilo je ministarstvo

Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, primio je danas predstavnike mađarske vlade na čelu s Pál Kovácsom, državnim ministrom za energetiku ministarstva nacionalnog razvitka Republike Mađarske.

Iz ministarstva je priopćeno da su razgovarali o projektu LNG-terminala na Krku, tržišnoj suradnji na području proizvodnje električne energije i Dunavskoj strategiji, koja obuhvaća sve potencijalne projekte u regiji koji su u funkciji pouzdane opskrbe plinom i koji su rangirani po svojoj važnosti.

Među prioritetnim projektima nameće se projekt LNG-terminala u Hrvatskoj. Mađarska je zainteresirana za sudjelovanje preko svoje državne tvrtke MVM u svim aktivnostima vezanima uz razvoj projekta LNG-terminala. Mađarska je također zainteresirana za blisku suradnju dvije državne tvrtke MVM i HEP i na području povezivanja elektroenergetskih tržišta te šireg korištenja obnovljivih izvora energije, posebno vjetroelektrana, priopćilo je Čačićevo ministarstvo.

Čačić je mađarsku stranu izvijestio o programu izgradnje HE na Dravi. U okviru Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Mađarske o suradnji u jačanju sigurnosti opskrbe energijom, dogovoreno je osnivanje Međudržavnog povjerenstva koje će operativno djelovati u cilju jačanja sigurnosti opskrbe energijom, zaključuje se u priopćenju.

Komentara 42

EN
ENTUZIJASTA
19:37 23.05.2012.

Intenzivirao je poslove sa Mađarskom! Ništa od pravde za male ljude-lopina!

ST
\"strombolila\"
19:53 23.05.2012.

Uh, Ja mislio dosli po njega, ono ispada da i madjari postaju LOPINE kao Cacic prekrivaju TKD...................ma ljudi bozi, dajte jednom nas rijesite ovog cudovista biti cemo Vam veoma zahvalni!!!!!!

MR
mracinovac
19:07 23.05.2012.

Sve žele samo da ga oslobode krivnje za dvostruko ubojstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije