Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poticaji

Banke počele isplatu 205 milijuna kuna državnog duga seljacima

cobankovic (1)
Krunoslav Petrić/Pixsell
21.07.2010.
u 17:16

Banke su danas počele zaprimati zahtjeve seljaka koji od države potražuju 205 obećanih mil. kuna za proljetnu sjetvu 2008., kao i za isplatu prava za kapitalna ulaganja, za koja su izdana rješenja u ukupnoj vrijednosti 700 mil. kuna.

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede potpisalo Ugovore o poslovnoj suradnji s 11 banaka na temelju Odluke Vlade RH o posebnim mjerama pomoći poljoprivrednim proizvođačima u uvjetima financijske krize, banke su danas počele i zaprimati zahtjeve seljaka koji od države potražuju 205 obećanih milijuna kuna za proljetnu sjetvu 2008., kao i za isplatu prava za kapitalna ulaganja, za koja su izdana rješenja u ukupnoj vrijednosti 700 milijuna kuna. 

Korisnici poticaja i korisnici prava na investicijsku potporu koji ne žele ostvariti svoja prava putem ugovora s poslovnim bankama, svoja prava će ostvariti datumom navedenim na obavijesti koju su zaprimili na kućnu adresu, a ostali s bankama, na temelju pisanog zahtjeva, sklapaju pojedinačne ugovore za otkup ili ustup potraživanja za iznos koji je utvrdilo Ministarstvo poljoprivrede.

Poslovne banke s kojima je potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji su: Privredna banka Zagreb, Zagrebačka banka, Erste&Steiermärkische Bank, Partner banka, Hypo Alpe-Adria-Bank, Hrvatska poštanska banka, Croatia banka, Podravska banka, Centar banka, Karlovačka banka i Raiffeisenbank Austria.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije