Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erste banka

Banka opet intervenirala zbog stambenih kredita u ‘švicarcima’

erste
Pixsell
24.08.2011.
u 19:50

Smanjenje kamatne stope provest će se na cijelom portfelju CHF kredita od 1. listopada 2011. godine

Treći put u posljednjih godinu dana Erste&Steiermärkische banka odlučila je smanjiti kamatnu stopu na stambene kredite s valutnom klauzulom u švicarskim francima.
- Ukupno smanjenje kamatne stope sada iznosi 0,9 postotnih bodova te je posljednjim smanjenjem najvećem broju klijenata kamatna stopa vraćena na razine u vrijeme podizanja kredita - poručili su iz banke.

Također napominju da će kamatne stope biti smanjenje i za adaptacijske, hipotekarne te konsolidacijske kredite koji sadržavaju valutnu klauzulu u “švicarcima”. Prema novom  izračunu koji će vrijediti nakon smanjenja kamata, najniže kamatne stope za stambene kredite iznosit će 4,5 posto, a kod adaptacijskih kredita riječ je o stopi od 5,8 posto. Najniža kamata kod adaptacijskih kredita bit će 8 posto te 8,2 posto za hipotekarne kredite.

- Smanjenje kamatne stope provest će se na cijelom portfelju CHF kredita od 1. listopada 2011. godine, odnosno na anuitete koji na naplatu dospijevaju 1. studenog - stoji u priopćenju Erste banke.

Komentara 3

VE
velika
15:26 25.08.2011.

cini mi se da je erste banka najkorektnija za razliku od Hypo banke gdje je valjda prva garnitura kriminalaca otisla, ostali su samo misevi koji imaju kosture u ormaru pa deru postojece klijente sa 6,50 kamatom na chf .....da lii se njima sto moze napraviti ????

NE
neverane
20:21 25.08.2011.

Velika,i kod njih će vrag doć po svoje.

TU
tužno
08:34 26.08.2011.

Točno tako.Otkad imamo stambeni kredit u Hypo banci (od 2006)u chf ta se banka samo jednom udostojila snizit ktu i to u toj visini da nam je rata sa 425chf pala na 416chf.To je bilo 2009.Zašto niko ne napiše članak o tome kako su sve banke snižavale najmanje dva puta, samo ovi se prave blesavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije