Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Air France nastavlja s automatiziranom uslugom provjere putovnica za cjepivo "Ready To Fly"

Usluga “Ready To Fly”, putnicima omogućuje provjeru putnih dokumenata prije leta te je dostupna je na 140 ruta i 600 dnevnih letova Air Francea
26. siječnja 2022. u 15:53 89 prikaza
Air France
Foto: Air France

Air France je u srpnju 2021.godine pokrenuo “Ready To Fly”, besplatnu uslugu koja putnicima daje potvrdu da imaju potrebne zdravstvene dokumente za svoje putovanje prije dolaska u zračnu luku.

Ova usluga korisnicima pruža brže i lakše iskustvo putovanja te se izbjegavaju višestopne provjere na dan polaska.

“Ready To Fly” se pokazao popularnim među putnicima te se progresivno primjenjuje u cijeloj mreži Air Francea. Trenutno je dostupan na više od 140 ruta pri polasku iz 80 zračnih luka, što predstavlja više od 600 dnevnih letova uključujući:

  • Sve domaći letovi u Francuskoj i do/iz Korzike i Francuskog prekomorskog odjela
  • Letove za/iz Sjedinjenih Država, Argentine, Čilea i Brazila
  • Letove iz Francuske za Njemačku, Španjolsku, Grčku, Italiju, Portugal, Gabon i Senegal
  • Letove za Francusku na polasku iz Europe i Kanade.

Od 24. siječnja 2022. propusnica za cjepivo je obvezna na domaćim letovima u Francuskoj za putnike u dobi od 16 i više godina (isključujući letove za/iz Korzike i francuskih prekomorskih departmana).

Kako bi smanjio vrijeme potrebno za obradu dostavljenih dokumenata, Air France zamjenjuje ručnu provjeru propusnice za cjepivo automatiziranom provjerom, osiguravajući da putnici koji putuju u Francusku dobiju trenutnu potvrdu. Ova je značajka dostupna nekoliko dana prije polaska, na isti način kao i kod bilo kojeg drugog postupka provjere Ready To Fly dokumenata –putnici primaju e-poruku od Air Francea s pozivom da učitaju svoju propusnicu za cjepivo na sigurnu internetsku platformu. Korisnici koji nisu koristili uslugu pred validacije mogu alternativno skenirati QR kod svoje propusnice za cjepivo tijekom prijave na samposlužnom kiosku u zračnoj luci na dan polaska.

Saznajte više

5G pokreće gospodarski rast u Hrvatskoj
5G ATLAS HRVATSKOG TELEKOMA
Kakve koristi donosi 5G mreža?
Plodine
Boravak u prirodi
Roditelji, pažnja! Uz ove savjete vaša djeca će uživati, a vi popiti kavu na miru