Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE BATERIJE

Tesla: Novi Model S je najbrži novi automobil koji možete kupiti

Tesla
Foto: Reuters/PIXSELL
24.08.2016.
u 09:48

Nove baterije dostupne su i za Model X pa je tako najbrži svjetski SUV sada postao još brži

Američki proizvođač Tesla tvrdi kako je njihov unaprijeđeni model S pod nazivom P100D treći najbrži produkcijski automobil koji je ikada napravljen. 

Model S P100D s novom baterijom od 100kW i modom Ludicrous do 'stotke' ubrzava za 2,5 sekundi, a bolje ubrzanje imaju samo LaFerrari i Porsche 918 Spyder, no ti automobili napravljeni su samo u ograničenim serijama. 

– Dok su ti automobili dvosjedi s limitiranim prostorom za prtljagu, Model S P100D ima četvera vrata, sjedala za pet osoba plus dvoje djece te izuzetni prtljažni prostor – stoji u blogu objavljenom na stranicama Tesle. 

Nova baterija trebala bi povećati doseg Modela S pa bi tako prema EPA ciklusu automobil trebao prijeći 506 kilometara, a prema EU ciklusu taj iznos doseže 613 kilometara.

Nove baterije dostupne su i za Model X pa je tako najbrži svjetski SUV sada postao još brži. Njemu do 'stotke' treba 2,9 sekundi. Doseg mu je, prema EU ciklusu manji za 61 kilometar.

Oni koji su naručili Model S P90D, a nisu ga još preuzeli, mogu za 10 tisuća dolara nadograditi baterije. Postojeći vlasnici modela P90D istu nadogradnju mogu platiti 20 tisuća dolara.

Za kraj su poručili da od Modela 3 neće biti ništa ako ljudi ne budu kupovali ovaj model.

– Bez kupaca koji su spremni kupiti skuplje modele S i X, mi ne možemo financirati razvoj manjeg i pristupačnijeg Modela 3 – stoji u objavi.

>> Tesla predstavio svoj prvi SUV, Model X, sa 'sokolskim vratima'

Komentara 8

ON
onle79
12:48 24.08.2016.

Rimac ga razalio k'o beba zvečku😂😂😂😂

VV
vedran.vugrinec
14:24 24.08.2016.

tako vi propagirate Hrvatsku. malo na google upisite Rimac Automobili pa onda ispravite cijeli clanak.

BI
Biouskoli91
10:42 24.08.2016.

Mmda.. kad bi jos postojao neki auto, i to isto elektricni, i cak proizveden u Hrvatskoj koji je brzi... ali necemo o tome...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije