Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI IMAJU ISTI PROBLEM

Što muči vozače? Najveći izazov je traženje parkinga, vozači električnih auta imaju drugi problem

Zbog vrućina vozači postaju puno nervozniji u prometu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
19.06.2023.
u 12:02

Više od 90 posto vozača električnih vozila u svijetu osjeća nelagodu oko pronalaska mjesta za punjenje daleko od kuće

Informacije o parkiranju općenito su vozačima najdragocjenije, dok su vozačima električnih automobila najznačajniji podaci o lokacijama mjesta za punjenje električnih vozila, pokazala je globalna anketa vozača za 2023. godinu.

Anketu je u svibnju ispunilo 5454 ispitanika diljem SAD-a, Njemačke, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Japana, a uspoređuje mišljenja vozača o problemima s kojima se suočavaju tijekom putovanja i preko povezanih usluga u automobilu. Pronalaženje slobodnih parkirnih mjesta značajan je izazov u cijelom svijetu, pri čemu 92 posto ispitanika ističe poteškoće u lociranju parkinga, a 8% ih navodi da se to događa svaki put kada traže slobodno parkiralište, što također odražava nedovoljnu iskorištenost ugrađenih povezanih usluga u automobilu.

VEZANI ČLANCI: 

Više od 90 posto vozača električnih vozila u svijetu osjeća nelagodu oko pronalaska mjesta za punjenje daleko od kuće, s tim da ta brojka doseže 91 posto u Europi i 92 posto u SAD-u. Štoviše, 92 posto vozača električnih vozila diljem svijeta navelo je kako im je teško pronaći mjesta za punjenje izvan doma, a 22 posto vozača to je istaknulo kao vrlo čest ili stalni problem za njih.

VIDEO U šumarku skrivenom medvjeda je mali dom: Mladunče u Lici iznenadilo vozača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije