Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glas protiv strojeva

Michael Buble: Zbog 'auto tunea' svi pjevači zvuče isto, kao roboti

MIchael Buble
Press Association/PIXSELL
02.04.2013.
u 13:06

Kanadski pjevač volio bi kad bi pjevačke zvijezde više vjerovale vlastitim glasovnim mogućnostima nego dosezima modernih tehnologija

Kanadski pjevač hrvatskih korijena Michael Buble tvrdi da današnji pjevači svi zvuče kao roboti jer im glasovi zbog računalnih efekata zvuče isto.

Buble se tako uključio u vječnu debatu o "auto tuningu", računalnom softveru koji se upotrebljava u glazbenim studijima kako bi njime popravili intonaciju ljudskog glasa. Loša strana ovog umivanja je da svi glasovi na kraju zvuče jednako – umjetno i robotično, kaže Buble.

Michael bi volio da pjevačke zvijezde više vjeruju vlastitim glasovnim mogućnostima nego dosezima modernih tehnologija.

– Da, auto tune se uistinu koristi previše. Ja više ne znam koju boju glasa ima koji pjevač jer svi zvuče kao roboti – zavapio je Buble pred novinarima BBC-a.

Tridesetsedmogodišnji pjevač kaže da nije problem u upotrebi softvera u studiju nego u pretjerivanju.

– Protivim se Pro toolsima jer, kad izvodim neki standard, oko sebe imam cijeli orkestar. Uz njega se bolje osjećam i bolje pjevam. No, kad pjevam neku pop-pjesmu poput "It's a Beautiful Day" onda se koristim i računalom jer želim da pjesma zvuči moderno – objašnjava Buble koji će ovog mjeseca objaviti svoj šesti studijski album, "To Be Loved".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije