Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
romski blagdan

Đurđevdan je! Socijalno ugroženim obiteljima na dar janjetina

Romi Đurđevdan
Foto: Hassan Haidar Diab
1/8
05.05.2014.
u 14:47

U povodu romskoga blagdana 80 je obitelji od Grada Zagreba dobilo janjetinu, tradicionalno jelo koje se konzumira na taj dan. Romska nacionalna manjina Grada Zagreba od gradske je uprave za proslavu Đurđevdana dobila 20.000 kuna

Povodom Đurđevdana (Er Deles) Vijeće romskih nacionalnih manjina Grada Zagreba podijelilo je ispred mjesne zajednice Žitnjak za 80 socijalno ugroženih obitelji janjetinu koja se tradicionalno jede na taj dan.

Janjetinu su dijelili predsjednik Vijeća romskih nacionalnih manjina grada Zagreba Nedžad Kamberovski, potpredsjednik Raman Fazlijevski te predsjednica centra za provedbu integracije Roma u Hrvatskoj i EU te članica vijeća romskih nacionalnih manjina Grada Zagreba i kandidatkinja za EU parlament Anka Dalipovski.

Foto: Hassan Haidar Diab

Predsjednik Kamberovski azao je kako su od Grada dobili 20 tisuća kuna za proslavu Đurđevdana.

-Da smo proslavu organizirali negdje u restoranu, pozvali bismo samo 50-tak ljudi. Ovako smo kupili janjce i podijelili najugroženijim obiteljima i nahranili oko 500-ak ljudi, istaknuo je on.

Kandidatkinja za EU parlament Anka Dalipovski istaknula je kako su htjeli da svi osjete tradicionalan ugođaj Đurđevdana.

-Za nas Rome, taj blagdan je veoma važan te se tog dana isključivo jede janjetina. Drago nam je što smo i tim 80 obiteljima unijeli blagdanske radosti u njihove domove, napomenula je Anka Dalipovski.

>>Pogledajte kako Romi slave svoj dan: Sretan Đurđevdan!

Komentara 6

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:48 05.05.2014.

To je lijepo, ali nisam primjetio da je itko od ugroženih katoličkih obitelji dobio što od države za Božić i Uskrs.

TO
tovaravot
17:28 05.05.2014.

ja bih volio znati, čisto objektivno, sa nimalo rasizma u primisli, čime ta manjina doprinosi razvoju i kulturi, ne samo zagreba nego i hrvatske, da su toliko zaštićeni i da dobivaju "poklone"?

GO
golub
20:26 05.05.2014.

Socijalno ugroženi pravoslavi na jenjetini , a katolici na dvopeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije