Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog

Za spas grada – gospodarski savjet na čelu s Ferdeljijem

\'Vladimir Ferdelji, Elektrokontakt\'
Patrik Macek/Pixsell
12.04.2012.
u 08:00

Gospodarski savjet trebao bi okupljati 20 do 30 uglednih gospodarstvenika i stručnjaka, koji nisu nužno stranački kadar, a voditelj je projekta Vladimir Ferdelji

Stanje je u Zagrebu katastrofa, smatra Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i zastupnik u gradskoj Skupštini. Stoga je HSLS, u koaliciji sa HSS-om, odlučio formirati gospodarski savjet za spas zagrebačkog gospodarstva i Holdinga.

– S obzirom na to da Holding nije restrukturiran, ni ove godine ne možemo očekivati poboljšanje. Uvijek se spominje Bandića kao glavnog krivca za stanje u gradu, ali na njemu je samo polovica krivnje – kaže Kosor.

Gospodarski savjet trebao bi okupljati 20 do 30 uglednih gospodarstvenika i stručnjaka, koji nisu nužno stranački kadar, a voditelj je projekta Vladimir Ferdelji, koji je nedavno smijenjen s mjesta pomoćnika ministra prometa zbog kritiziranja nove vlade.

– Sigurno će mnogima biti iznenađenje što će Ferdelji voditi savjet, no riječ je o dovoljno kompetentnom čovjeku – objašnjava Kosor koji smatra da u Zagrebu ne postoji politička scena te kako se ne zna tko što radi.

Ujedno je najavljena široka koalicija za predstojeće lokalne izbore.

- Napravit ćemo jaku treću političku opciju, kako bi građani mogli nešto izabrati osim lošeg SDP-a i još lošijeg HDZ-a, najavio je Kosor. Obavit će se i razgovori s skupštinskim Klubom SDP-a i umirovljenika kako bi se promijenio poslovanje Holdinga, te ako se ne pokaže interes za ovu inicijativu, HSLS i HSS će istupiti iz Skupštine.

- Ne želimo snositi odgovornost na što ne možemo utjecati, poručio je Darinko Kosor.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
08:05 12.04.2012.

Kad te žele dignuiti u nebesa tada iskačeš čak i iz paštete. Kad te žele uništiti tada nikakvi demantiji ne piju vodu.

DU
Deleted user
08:20 12.04.2012.

U ZG Holdingu neki znaju što rade (protuhe) pa se bogate , a plaće za radnike od kojih te protuhe kao paraziti žive naravno kasne.

Avatar mmelcic
mmelcic
09:49 12.04.2012.

Izborni gubitnici HSLS i kompromitirani HSS su se kasno dosjetili ovakve inače dobre ideje. Gospodin Ferdelji stavlja svoj ugled na kocku dozvoljavajući da s njime maše HSS čiji najpoznatiji zagrebački stručnjaci su lopurde Buković i Šporer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije